Пилотите и стюардесите във всички бразилски авиокомпании настояват за по-високи

...
Пилотите и стюардесите във всички бразилски авиокомпании настояват за по-високи
Коментари Харесай

Стачка блокира Бразилия на 29 ноември

Пилотите и стюардесите във всички бразилски самолетни компании упорстват за по-високи заплати, а формата им на митинг ще бъде ефикасна, като към този момент оповестиха безсрочна стачка. Това оповестиха от синдиката на въздухоплавателните средства на страната.

„ Пилотите и стюардесите се споразумяха да стартират безсрочна стачка в цялата страна от 29 ноември в символ на митинг против отхвърли на самолетните компании да договарят за удължение на груповия трудов контракт “, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на синдиката. „ От почитание към обществото и потребителите на въздушната транспортна система, 50% от служащите ще вземат участие в стачката всеки ден, а другата половина ще работят “, споделиха от синдиката.
Десетки убити при полицейска интервенция в Бразилия
Най-малко 25 души бяха убити в Бразилия при полицейска интервенция за битка с престъпността в югоизточния щат Минас Жерайс. Това заяви те...

Пилотите и стюардесите обръщат внимание на високата инфлация в Бразилия и упорстват за индексация на заплатите си, които остават непроменени от две години. Синдикатът отхвърли предлагането на работодателите, което предвиждаше индексация на заплатите за тези категории служащи " на доста по-ниска ставка ". Освен това се отбелязва, че макар забележителното възобновяване на въздушния трафик през последните години и оптимистичните прогнози на самите самолетни компании, водачите и стюардесите, чиито заплати са понижени заради последствията от пандемията на ковид, получават незадоволителни заплати.

Официалният % на инфлация в Бразилия през 2020 година е 4,25%. Експертите на Централната банка на страната тази година предвиждат инфлация на равнище от 10,12%, написа БГНЕС.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР