Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен получи наказание от 10

...
Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен получи наказание от 10
Коментари Харесай

Лудия Макс получи наказание от 10 секунди след Гран При на Саудитска Арабия

Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен получи наказване от 10 секунди след края на Гран При на Саудитска Арабия във Формула поради случая му със седемкратния първенец Люис Хамилтън с Мерцедес в края на 37-а обиколка.

Освен тях нидерландецът беше глобен и с две наказателни точки към своя спортен лиценз и към този момент има 7 от началото на година.

В 37-ата обиколка след офанзива на Хамилтън последва нова нападателна отбрана от стана на Ферстапен. Малко по-късно от Ред Бул инструктираха Ферстапен да върне позицията на британеца. Нидерландецът го направи, само че тъкмо когато Хамилтън го приближи, понижи фрапантно скоростта и двамата се удариха.

По време на надпреварата Ферстапен беше осъден с 5 секунди, само че след надпреварата стюардите взеха решение да го глобяват с още 10 секунди. Така той приключи на 21.825 секунди зад британеца.

Въпреки наказването си водачът на Ред Бул резервира второто си място от конкуренцията в Джеда, в което успеха завоюва Хамилтън. Освен това британецът взе и бонус точката за най-бързата обиколка, с което изравни своя противник на върха в генералното класиране един кръг преди края на шампионата. Двамата имат по 369.5 точки преди Гран При на Аби Даби идващия уикенд. Ферстапен обаче има преимущество, поради постигнатите девет победи за сезона против осем на Хамилтън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР