Пилотът на Hyundai Тиери Нювил спечели четвърта победа за сезона

...
Пилотът на Hyundai Тиери Нювил спечели четвърта победа за сезона
Коментари Харесай

Нювил стана най-успешният пилот във WRC за сезона, но въпреки това - отново втори

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил завоюва четвърта победа за сезона в Световния рали шампионат откакто сподели цялостен надзор по време на всичките стадии в Австралия. На финала той бе натрупал задатък от 22.5 секунди и за трети път от последните пет години приключва сезона на втора позиция в генералното класиране. Нювил е единственият водач с четири победи като Себастиен Ожие стана първенец в предния кръг със единствено три.

Белгиецът пое водачеството в последните стадии в петък, когато съотборникът му Андреа Микелсен катастрофира. От този миг насетне никой различен водач не зае челната позиция.

@JariMattiWRC SS21 (Powerstage) #RallyAustralia #WRC pic.twitter.com/rAzXNWjR5x
— WRC (@OfficialWRC) 19 ноември 2017 година
Яри-Мати Латвала с Toyota се движеше на втора позиция в събота и неделя, само че катастрофира в последния суперспециален стадий и не съумя да финишира, а второто му място зае От Танак с Ford Fiesta, до момента в който Хейдън Падън с втори Hyundai откри място на подиума с доза шанс.

Крейг Брийн с единствения Citroen в челото също претърпя случай и не съумя да финишира.

@SLefebvreRallye in SS17 @RallyAustralia #WRC @AtWorldMA pic.twitter.com/89MjD35EJe
— WRC (@OfficialWRC) 18 ноември 2017 година
Световният първенец Себастиен Ожие завоюва последния стадий и взе пет бонус точки като реванш за слабото си показване през уикенда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР