Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели квалификацията за 11-ия кръг

...
Пилотът на Ферари Себастиан Фетел спечели квалификацията за 11-ия кръг
Коментари Харесай

Фетел спечели квалификацията в Германия, Хамилтън повреди болида и ще потегли 14-и

Пилотът на " Ферари " Себастиан Фетел завоюва квалификацията за 11-ия кръг от Формула 1 - Гран при на Германия. Лидерът в шампионата сложи нов връх на пистата " Хокенхайм " - 1:11.212 мин., с цел да стигне до 55-ия полпозишън в кариерата си.

В неделя германецът ще може да нанесе значим удар в борбата за международната купа с Люис Хамилтън. Световният първенец получи щета в болида и отпадна още в първата фаза на квалификацията. Британецът ще потегли едвам 14-и.

Пилотът на " Мерцедес " изпусна един от завоите и мина с доста висока скорост през високите бордюри и тревата. Веднага по-късно от тима му споделиха да спре колата, тъй като е получила щета в хидравличната система. Той продължи да бута болида към бокса, само че малко по-късно одобри, че за него квалификацията е завършила.

Съотборникът му в " Мерцедес " Валтери Ботас съумя да се пребори за втората позиция, откакто записа 1:11.416 мин. На втора редица ще са Кими Райконен и Макс Верстапен, които изостанаха надлежно с 0.335 сек. и 0.610 сек. от Фетел.

Пети и шести ще започват водачите на " Хаас " Кевин Магнусен и Ромен Грожан. Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц класираха двата болида на " Рено на седма и осма позиция. Шарл Леклерк ( " Заубер " ) и Серхио Перес ( " Форс Индия " ) допълниха топ 10.

От последна позиция ще потегли Даниел Рикардо. Пилотът на " Ред бул " получи 20 места наказване на стартовата решетка, откакто за трети път през сезона смени хибридна система, батерия и електронен блок.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (287)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР