ПиксабейАктивността в социалните мрежи по време на работа, не се

...
ПиксабейАктивността в социалните мрежи по време на работа, не се
Коментари Харесай

Шеф наказа служител, защото споделил във Фейсбук фиша със заплатата си

Пиксабей

Активността в обществените мрежи по време на работа, не се нрави на всеки шеф.

Една трета от сигналите са за наложени санкции след мнения в обществените мрежи, 17 % - за изложение на персонално мнение по публичен въпрос във Facebook и също 17 на 100 - за случаи на уволняване през приложението Месинджър.

Според получените в КНСБ сигнали работещи търпят наказания и за считани от работодателите им за несъответствуващи профилни фотоси в обществените мрежи, съобщи БНР.

Националният секретар на синдиката Тодор Капитанов добави:

„ Дали е харесал някоя фотография или е подкрепил някоя идея, която в действителност не дава отговор на политиката на работодателя, или в действителност едно от фрапантните неща е, че си е споделил фиша от работната заплата и е изказал отвращение. И по-късно стартират да търпят някакви дисциплинарни санкции хората – поради уронване имиджа на работодателя, забележете “.

Капитанов цитира данни, съгласно които 87 % от сътрудниците в работата са свързани благодарение на Facebook и потребителите са най-активни по време на работната седмица сред един часа и три следобяд.

Съветът на синдикалистите и в България, както е и на доста места в Европа и по света, управленията на компаниите да приготвят рекомендации и правила за държание за потреблението на обществените мрежи:

„ Да не се разгласява някаква финансова или оперативна информация, касаеща организацията, да не се дават персонални данни на свои сътрудници и на сътрудници, общо взето такива неща, които в някаква степен дават някаква хигиена на държанието в онлайн пространството “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР