Пиете с удоволствие кафе сутрин или дори по няколко пъти

...
Пиете с удоволствие кафе сутрин или дори по няколко пъти
Коментари Харесай

Ако пиете кафе, трябва да знаете тези 7 неща

Пиете на драго сърце кафе заран или даже по няколко пъти дневно, само че знаете ли всичко за обичаната си напитка. От Bright Side ни показват седем много любопитни обстоятелството за нея, които могат да ви бъдат потребни.

1. Точното време за кафе.

Ако пиете кафе, с цел да се освежите, би трябвало да изберете точното време. Можете да определите времето съгласно кортизола в тялото. Повечето хора имат високо равнище на кортизол сред 8 - 9 ч., идващият пик е сред 12 - 13 ч., а последният е от 17:30 до 18:30 часа. По-добре е да пиете кафе, откакто започнете да се чувствате изтощени. След последния пик не се предлага, в случай че желаете да спите добре през нощта..

2. Продължителността на действието.

Ако пиете чаша кафе в 9 часа сутринта, до 13 часа в организма ви ще останете единствено 100 мг кафе. Но в случай че го пиете след 3 часа, ще останете свежи до вечерта.

3. Няма мощно кафе.

Както се оказа, няма такова нещо като мощно кафе. Невъзможно е да се оцени силата на кафето. Кафето се прави оценка с доста разнообразни параметри като компактност, наслада, киселинност, тонизиращо деяние.

4. Взаимодействие с медикаменти.

Германски учени откриха, че взаимоотношението сред кофеина и аналгетиците усилва техниия резултат.

5. Пиенето на кафе може да докара до напълняване.

Кафето потиска кортизоловия хормон, който ви кара да жадувате за захар и сладки неща. Но кофеинът в него нарушава цикъла на съня, тъй че на идващия ден може да се почувстваме по-малко енергични и по-изкушени да ядем разнообразни сладкиши.

6. Смляното кафе „ живее “ 15 минути.

Ако смилате пресни кафе зърна, пробвайте да изпиете приготвеното от тях кафе в границите на 15 минути. След това то губи аромата, трансформира усета си и няма да можете да му се насладите пълноценно.

7. Приготвяне на кафе.

Много хора мислят, че колкото по-силен е усетът и колкото по-тъмен е цветът, толкоз повече кофеин има в кафето. Но печенето на кафето не оказва въздействие върху количеството кофеин в него, равнищата остават същите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР