Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по блестящ

...
Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по блестящ
Коментари Харесай

Богът на касапницата с юбилейно представление в Народния

Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по ослепителен метод и слага в Народния спектакъл, на 24 април отбелязва своя 50-ти път на театрална сцена.

За година и половина спектакълът беше посетител на множеството огромни театрални фестивали (Варненско лято, Аполония, Сцена на кръстопът, Звездите на театъра), имаше няколко номинации в Аскеер 2017, а през февруари беше в Париж като откриващ театър по случай българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В пиесата Владо Карамазов си партнира с Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е създател на музиката. Билети съвсем в никакъв случай няма, а искащите да го гледат са доста.

Богът на касапницата е от тези продукции, които са плод на дълго другарство и направени от съидейници. Към тези спектакли ориста съвсем постоянно е добра и те се радват на дълъг сценичен живот.

Богът на касапницата е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с премия Лорънс Оливие и Тони. Във Франция пиесата е сложена от самата авторка през 2008 година на сцената на популярния парижки Театър Антоан с присъединяване на Изабел Юпер в ролята на Вероник.

През 2008 година Матю Варкус слага пиесата на първо време в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно през 2009 година и на Бродуей. А през 2011 година Роман Полански снима кино лентата Касапница с Джоди Фостър по приспособената от Реза пиеса, за което авторката получава и Сезар и за най-хубав кино сюжет.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР