Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по блестящ

...
Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по блестящ
Коментари Харесай

Юбилей за „Богът на касапницата"

Пиесата на Ясмина Реза, която Антон Угринов режисира по ослепителен метод и слага в Народния спектакъл, на 24 април отбелязва своя 50-ти път на театрална сцена.

За година и половина спектакълът беше посетител на множеството огромни театрални фестивали („ Варненско лято “, „ Аполония “, „ Сцена на кръстопът “, „ Звездите на театъра “), имаше няколко номинации в „ Аскеер 2017 “, а през февруари беше в Париж като откриващ театър по случай българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

В пиесата Владо Карамазов си партнира с Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова. Режисьор на представлението е Антон Угринов, сценографията е поверена на Никола Тороманов, а Калин Николов е създател на музиката. Билети съвсем в никакъв случай няма, а искащите да го гледат са доста. „ Богът на касапницата “ е от тези продукции, които са плод на дълго другарство и направени от съидейници. Към тези спектакли ориста съвсем постоянно е добра и те се радват на дълъг сценичен живот.

«Богът на касапницата» е една от най-награждаваните пиеси на Ясмина Реза – с премия «Лорънс Оливие» и «Тони». Във Франция пиесата е сложена от самата авторка през 2008 година на сцената на популярния парижки «Театър Антоан» с присъединяване на Изабел Юпер в ролята на Вероник. През 2008 година Матю Варкус слага пиесата на първо време в Лондон в театъра на Гилгуд, а по-късно през 2009 година и на Бродуей. А през 2011 година Роман Полански снима кино лентата «Касапница» с Джоди Фостър по приспособената от Реза пиеса, за което авторката получава и «Сезар» и за най-хубав кино сюжет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР