пиенето на вода с краставица носи невероятни ползи на организма,

...
пиенето на вода с краставица носи невероятни ползи на организма,
Коментари Харесай

Започнете деня с вода с краставица: 6 ползи от супернапитката

пиенето на вода с краставица носи невероятни изгоди на организма, настояват учените. Смята се, че това е новата супернапитка, която се подготвя и доста елементарно.
За да си я извършите, ви трябват два литра вода, една краставица, мента и лимон.
Краставицата се нарязва на тънки резени и се поставя в съд с към два литра вода. Към тях се прибавят ментата и парче лимон, след което цялата примес се оставя в ледник за една нощ.
После може да се пие, като няма никакво ограничаване в количеството, което консумирате. Тъй като в краставицата се съдържа най-вече вода, калорийното наличие на половин порция от зеленчука е 10-12 калории.
Зеленчукът е богат на витамини, най-много А и С, съдържа и минерали, сред които натрий,магнезий, калий и т. н. Освен това краставицата е богата на сяра и силиций, които спомагат за здравия напредък на косата.
Ето и няколко други изгоди от напитката:

- Супернапитката ще ви помогне, в случай че спазвате някаква диета – водата с краставица ще понижи възприятието ви за апетит.
- Хидратиране – с помощта на краставицата тялото ви ще се хидратира по-добре, ще се усъвършенства и работата на сърдечно-съдовата система и не на последно място - организмът ще се почисти от насъбраните отрови.
- По-хубава кожа – в случай че пиете от напитката всеки ден, кожата ви също ще се почувства по-добре. След известно време изразходване на напитката ще забележите, че кожата ви е по-гладка и еластична. Не на последно място, краставицата е зарзават, в който се съдържа силициев диоксид – той е значителен съставен елемент на съединителната тъкан.
- Повече витамини и минерали – в краставицата се съдържат витамини, които се усвояват елементарно от организма. Има огромно количество витамин С и А, също така е зарзават, богат на фибри.
- Детоксикация – напитката е подобаваща за укрепване на организма по време на детоксикация.
- Ще се понижи кръвното налягане, което понижа и заплахата от болести като инсулт, инфаркт, бъбречни проблеми и прочие Комбинацията от калий, магнезий и натрий оказва помощ за регулирането на кръвното налягане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР