Пиенето на кафе обикновено се свързва със събуждащия му ефект,

...
Пиенето на кафе обикновено се свързва със събуждащия му ефект,
Коментари Харесай

Arabica United – от любов към табиета

Пиенето на кафе нормално се свързва със събуждащия му резултат, с връзката от вида „ хайде някой ден да пием кафе ”, а в последно време и с това дали е нездравословно или не, дали ти подвига кръвното, написа Мениджър Нюз. Големите марки, които са и съществени рекламодатели, от години постановат и посланията, че то е метод на живот, обвързван с класа и жанр. Мисля, че множеството от тях пропущат най-важното наслаждение от кафето – любовта към табиета. Това не важи за върлите кафеджии, на които и водата за нескафето им се коства, че става постепенно и наливат в чашата напряко от крана на топлата вода. Това не е нрав, а взаимозависимост.

Табиет преди всичко е да схванеш какво кафе обичаш. Не като марка, а като вид. Табиет е да разпитваш и да научиш откъде на света е сортът, който преди малко ти сервират. Особеностите на почвата и климата имат значение освен за винените сортове. С цялостна мощ важат и за кафето. Например, когато се дегустира уиски, рецепторите се почистват наложително с черно колумбийско кафе, арабика. Това е предписание. Табиет не е единствено бавното подготвяне на кафе каймаклия, а да опитваш и да избереш своето кафе. Както и всичко останало, което ни доставя наслаждение.

Топ три кафета арабика, които съм разкрила от обич към табиета.

My gourmet café, което оферират в ресторантите  „ Слъне и луна ”. Смес от три типа арабика от Никарагуа, Коста Рика и Бразилия.

Three bourbons, което се появи лятото в всякакви дребни павилиончета и киоски. И към този момент може да се открие единствено на такива места, тъй като капсулите му изискват специфична машина. Привлече ме поради чашките – елегантни, транспарантни и разграфени с явен аршин какво е малко, приблизително и дълго кафе. Бърбън е арабиков вид кафе, характерен за Карибския басейн. „ Трите бърбъна ” са родственици надлежно от трите острова – Гватемала, Доминиканска република, Ел Салвадор. Това е единственото тероарно кафе, което ще рече, че има явен генезис.  

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР