Пиенето на кафе изглежда се превърна в необходимост, а цветната

...
Пиенето на кафе изглежда се превърна в необходимост, а цветната
Коментари Харесай

Здравословни напитки, с които да сменим кафето сутрин

Пиенето на кафе наподобява се трансформира в нужда, а цветната чаша в ръка е главен аксесоар за ангажиран и сполучлив човек. И за мнозина чаша кафе е всекидневен обред, който не зависи от трендовете. Но когато кафето е неразрешено, заради медицински аргументи или вкусови желания, те идват на помощ - пет различни питиета, три от които по добър метод имитират структурата или усета на кафето и два спомагателни източника на сила.
Ако кофеинът се окаже нездравословен за вас, можете да заложите на безкофеиново.  Безкофеиновото кафе се прави съвсем на всички места, а пресованите таблетки с минимално наличие на кофеин се оферират от всеки производител.
Без кофеин
Преди ерата на кафенетата на всеки ъгъл, преди към 30 години, кафето беше сменено от цикория. Подобно на кафе на зърна, коренът от цикория може да се пече, смила, смесва с други билки и се прави топла напитка. Цикорията придава усета допустимо най-близо до кафето, само че не съдържа кофеин.
Рожков - сурогат на кафето и захарта
 10 питиета, за които не допускаме, че са нездравословни 10 питиета, за които не допускаме, че са нездравословни
Ежедневно консумираме освен нездравословни храни, само че и питиета, с които унищожаваме тялото си, без даже да го осъзнаваме. Всички знаем, че во...
Някога опитвали ли сте плодове от рожков? Шушулките от средиземноморския рожков, прочут също като Ceratonia siliqua, се изсушават или запържват и по-късно се смилат на прахуляк. Британски химици през XIX век продават сладки шушулки на артисти: дъвченето на плодове от рожков оказва помощ за поддържането на здрави гласови струни, успокоява и прочиства гърлото.
Най-често рожковът се употребява като сурогат на шоколада, какаото и захарта: прибавя се към печени произведения, вършат се десерти, сладкиши и ликьори. Прахът има неповторим усет с естествени земни нотки и по-ядкова наслада от елементарното какао. Рожъковът е богат на витамини А и В, а също по този начин съдържа желязо и протеини.
Мака - жизненост във всяко смути
Тъмният прахуляк продължава тематиката за мака, настърган корен от семейство зеле или репички, който се отглежда в планините на Перу и е прочут като „ перуански женшен “. Ползите от него от дълго време са открити от локалните индианци, които отглеждат корена за хранителни и медицински цели.
Богата на витамини В, С и Е, мака обезпечава съответни количества калций, цинк, желязо, магнезий, фосфор и аминокиселини, облекчава спазмите, напрежението, безпокойството и като цяло е панацея.
 Най-добрите питиета за бързо влизане във форма Най-добрите питиета за бързо влизане във форма
Влошена екологична конюнктура, непрекъснат стрес, некачествени храни - всичко това се отразява пагубно на здравето и външния ни тип. Дето...
Поради леко изразения си усет, макът на прахуляк се комбинира в коктейли и смутита с други ярки съставки: канела, ванилия, какао, матча и кокос.
Йербамат - Прословутият източник на жизненост
А в този момент за напитка с кофеин, само че без чернота и не под формата на прахуляк. Йербамат е билков чай, подготвен от изсушени листа на южноамериканската вечнозелена холи. Изключително известен е в Уругвай.
Това, че южноамериканците пият мате през целия ден, не значи, че би трябвало! Една чаша мате (200 ml) съдържа почти 70 mg кофеин, което е същото като енергизиращото наличие на междинна чаша кафе. В съпоставяне с други известни стимуланти в света - кафе, чай, какао и гуарана - съгласно отзивите, мте обезпечава най-балансирания заряд на сила, който не пречи на заспиването през нощта. Плюс - с чая получаваме минерали и витамини, в това число рибофлавин, тиамин, фосфор, желязо и витамини С и Е.
Йербаматът съдържа набор от полифеноли и има повече антиоксидантна мощ от всяка друга напитка на основата на чай. Традиционно ритуалът на изразходване на мате включва неведнъж варене в съд с форма на тиква с отвор от горната страна за прибавяне на вряща вода. И пият чай през железна сламка. Но за благополучие можете просто да го приготвите благодарение на филтър за чай или да го купите в пакетчета.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР