Пиар експертът Диана Дамянова, която консултира Продължаваме промяната, разкритикува говорителя

...
Пиар експертът Диана Дамянова, която консултира Продължаваме промяната, разкритикува говорителя
Коментари Харесай

Пиарът Диана Дамянова: Не се звъни в телевизиите, за да оспорваш въпроси! |

Пиар специалистът Диана Дамянова, която съветва " Продължаваме промяната ", разкритикува представителя на ПГ на партията за

" Сашо (Александър Бойчев) не е прав! Не се звъни в малките екрани, с цел да оспорваш заложените въпроси! ", написа във фейсбук профила си тя.

" Не се звъни в малките екрани с цел да твърдиш, че който не е болен, не е болен и това били подправени вести. Не се оспорва правото на журналистът да пита правилно ли е това, което той самичък може и то в продължение на три дни да ревизира, че не е правилно. Не! Не се прави по този начин! Не! Не и Не! ", прибавя Дамянова. 

След това обаче акцентира, че методът на Бойчев въпреки всичко е друг от този на предходната власт, която е нареждала какво да се пита и да не се пита с есемеси:

За да има независимост на словото (щото 112 място не ще да е от доста свобода), та с цел да има независимост на словото се постъпва по следния явен и простоват метод:

Изпращаш ясни и точни инструкции /за предпочитане с СМС, само че може и по мейл, че да стигнат до по-широка аудитория/ и там казваш какви въпроси искаш, какви не искаш и кому да бъдат заложени.

Научаваш министър-председателят си да прави горното, щото от време на време е нужна по-висока инстанция.

(...) Изпращай СМС-и бе, Сашо! Хем е одобрена процедура, хем не се нервиш в ефир, хем бранителите на свободата на словото (СЕМ) не те нарочват.

(...) И не, не извинявам Сашо. Изпусна си нервите в неравната борба за търсене на истината. Липсата на която бе избрана от самите " пострадали " публицисти като " неразбирателство ".

Случката в утринния блок предизвика доста публични реакции. Политологът Евгений Дайнов попита: " Някой да знае името на пиара на Меркел? На Борис Джонсън? На Байдън? Пиарът е незабележим и залива бурите с олио, не огъня с бензин. В момента, в който пиарът става забележим (т.е знаем му името) или подвига обществени кавги - в този миг би трябвало да бъде уволнен. Това се преподава в първи курс, ще ме простите пиарите. Ако искаш да си истерична звезда - не ставай пиар. Стани рок звезда. Ако можеш. "

Пиар експертът Любомир Аламанов също разяснява вчерашния епизод: " Любима обстановка - политическа партия взима публицист за ПР-консултант, журналистът приема и се втурва с възторг да го прави, само че без да мине през най-малко някакво образование, по-късно прави гаф, а всички отново викат, че ПР-ите са зле. Не, не са зле ПР-ите. Просто не може от една специалност да се отиде в друга, без преквалификация. Особено на виновни позиции в държавните институции. От 10 години повтаряме, че няма нищо общо сред публицистите и информационните консултанти, но не желаят да ни чуят. (...) Професионален съвет - колкото и да е изкусително за един публицист да одобри да позиция като ПР-консултант, добре е да премине през преквалификация. Двете специалностите към този момент нямат нищо общо. "

В предаването " Здравей, България " представителят на ПГ на " Продължаваме промяната " се включи по телефона, очевидно подразнен от тематиката за карантината на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и въпросите, зародили към нея. Бойчев се скара на водещите, че посредством въпросите си популяризират подправени вести, че задават неправилни въпроси, като в това време заобикаляше с нападки отговорите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР