Пианистът Евгени Генчев изнесе запомнящ се концерт на Античния театър,

...
Пианистът Евгени Генчев изнесе запомнящ се концерт на Античния театър,
Коментари Харесай

Евгени Генчев изнесе запомнящ се концерт на Античния театър в Пловдив

Пианистът Евгени Генчев изнесе запаметяващ се концерт на Античния спектакъл, събрал в едно класика, кино тематики и поп и рок части, които подвигнаха почитателите на крайник. Началото бе сложено с Адажио на Албинони, музикална интерпретация, която някак не предразположи публиката, макар посланието на музиканта, че е доста разчувствуван поради епичното място, родния град, първия солов концерт и цялостния Античен спектакъл. Той акцентира, че началото и краят на музиката е класиката и съблюдава традицията.

След това изясни, че вечерта не е за типичен концерт, а събитие, в което публиката може да реагира прочувствено и да взе участие с разнообразни реакции, съобщи.

Първият ключ, който отпуши реакциите на почитателите на Античния спектакъл, които подвикваха " Хайде, Евгени " още преди началото, бе акцентът кино музика.

Генчев първо извърши тематиката от френския филм " Недосегаемите ", а по-късно и магнетичната музика от " Невероятната орис на Амели Полен ".

Парче, което той залага като знаково в творчеството си и в взаимни планове с актьори като Лука Шулич. Именно музикалната тематика от кино лентата се трансформира и в рефрен на телевизионното риалити " Ергенът ", в което Генчев бе главен воин. Изпълнението приветстваха както избраницата му, която бе тъкмо пред него, по този начин и част от участничките, които гледаха концерта от трибуните на Античния спектакъл.

" Това е първото осъществяване, което изсвирих на Валерия, обичана ария и на девойките. Разказах ѝ, че става дума за момиче, което върви с дребни стъпки  по пътя на добрината и открива любовта. Този път извървяхме и ние ", описа Евгени пред публиката, до момента в който избраницата му в риалитито го гледаше и слушаше безусловно на метър от сцената в компанията на сценариста Ваня Щерева. След посланието си пианистът извърши още една творба " Бели облаци " на обичан собствен композитор Лудовико Ейнауди.

" Класиците споделят, че съм минал на тъмната страна, дано го създадем ", повдигна завесата на идващото си осъществяване маестрото. И извърши музикална интерпретация на шлагера " Someone You Loved ".

После разгласи, че е време на сцената да излязат специфичните посетители, които е поканил. Първа бе певицата Виктория Георгиева, която в тандем с музиканта извърши една от най-знаковите песни от филм " Роди се звезда " - " Always Remember Us This Way ".



След това прозвучаха тълкования на Бохемска рапсодия, Ники Минаж и Дейвид Гета, Бруно Марс.

Без подозрение една от кулминационните точки на вечерта бе осъществяването на музикалната тематика от балетния театър " Ромео и Жулиета " по музика на Сергей Прокофиев, както и рок класиката " We are the Chapions ".

Изпълненията включиха тълкования на Нирвана, както и класиката " You Rice me up ". Маестрото затвори концерта с Ноктюрно на Фредерик Шопен - музикално изпълнание, което въодушеви публиката. Подаръкът към пловдивчани  бе песента " Хубава си, моя горо " в дует с Виктория. На финала пианистът попита публиката с какво да ги зарадва и получи десетки апели с имена на композитори и песни.

" Хора, не съм джукбокс ", с усмивка разяснява пианистът.

После обаче отговори на упованията на почитателите и с това провокира гърмеж от овации. Генчев трансформира рецитала си в поредност от провокации с щракания с пръсти и пляскания, с които да сътвори взаимна история с публиката.

Любопитно е, че някои от най-вълнуващите осъществявания избраницата на Евгени Валерия показа наживо през вайбър със фамилията си. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР