Photoshop от доста време разполага с функцията Content-Aware Fill, чрез

...
Photoshop от доста време разполага с функцията Content-Aware Fill, чрез
Коментари Харесай

Nvidia с впечатляваща система за попълване на изображения




Photoshop от много време разполага с функционалността Content-Aware Fill, посредством която елементи от изображението могат да се запълват автоматизирано, като софтуерът употребява за “пълнеж” информацията от близките пиксели. Докато компанията създава такава система, основана на изкуствен интелект, Nvidia показа своя разработка. Демонстрираните резултати са много впечатляващи…

Както се вижда от видеото по-долу прототипът на инструмента може да се оправя както с базови задания, като унищожаване на обекти от елементарен декор, по този начин и с по-сложни. Например тя разпознава подредените книги в фотография от библиотека при унищожаване на обекти към тях.

Прочетете още: Идва ли краят на мишката и клавиатурата?

От компанията изясняват, че инструментът разчита на машинно учене, като той освен употребява пикселите вътре в изтриваната област, а проучва изображението, допълвайки го с неща, които би трябвало да участват не него. Системата може да вземем за пример да разпознава лица и да прибавя коса, да отстранява бръчки и недостатъци без това да оставя следи.

Най-добрите образци са налице в документ на Nvidia, който е наличен тук. Умната система е на светлинни години от това, което сега предлага Photoshop.

От компанията обаче акцентират, че инструментът не се оправя доста добре със “слабо структурирани изображения”. Т.е. в случай че системата не успее да разпознае какво има на фотографията, то попълването е с по-ниско качество.

Засега няма информация по кое време от създаването ще могат да се възползват крайни клиенти.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР