Пхенян подготвя ядрен опит, първи от 2017-та година насам. Според

...
Пхенян подготвя ядрен опит, първи от 2017-та година насам. Според
Коментари Харесай

Северна Корея подготвя първи от 2017 г. насам ядрен опит

Пхенян приготвя нуклеарен опит, първи от 2017-та година насам. Според в. Financial Times, представен от БГНЕС, за подготовката демонстрират последните сателитни фотоси, направени над полигона Пхунгери. Пхунгери е най-големият изпитателен полигон за нуклеарни оръжия в Северна Корея. За първи път бе употребен през 2006 година.

Изданието се базира на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон. Снимките над севернокорейския нуклеарен полигон фиксират оживена активност – виждат се новопостроени здания, напредване на строителни материали, а част от оборудването за опита към този момент е на място.

Експертите на центъра предвиждат при настоящето движение нуклеарният тест да бъде осъществен сред май и септември тази година.

Последният нуклеарен опит на Северна Корея беше осъществен на 3 септември 2017 година Тогава разнообразни източници оповестиха, че е детониран термоядрен заряд с мощ сред 70 и 100 килотона. В края на април тази година, на парада по случай 90-годишнината от основаването на корейската национална войска на водачът Ким Чен съобщи, че Северна Корея ще продължи да укрепва с оптималната експедитивност нуклеарните си сили.

Страната е под интернационалните наказания поради нуклеарната и ракетната си стратегия. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР