Пхенян обновява своя обществен транспорт. По улиците на севернокорейската столица

...
Пхенян обновява своя обществен транспорт. По улиците на севернокорейската столица
Коментари Харесай

Северна Корея обновява градския си транспорт с нови трамваи

Пхенян обновява своя публичен превоз. По улиците на севернокорейската столица към този момент се движат нови трамваи. Новият модел бе наименуван с корейската дума за " обединяване " като знак на оптимизма за бъдещето на Северна и Южна Корея.

Като успех на локалната промишленост бе избран новия севернокорейски трамвай. Тестовете започнаха през август, само че през днешния ден той към този момент се движи по улиците на Пхенян.

Повечето от трамваите в севернокорейската столица са чешки, а самата трамвайна мрежа е построена относително късно - през 90-те години на предишния век. Тролейбусите се появяват много по-рано - през 1961 година В Пхенян има и метро.

Севернокорейският публичен превоз има своя неповторима система, посредством която с червени звезди се отбелязва, в случай че транспортното средство е минало 50 хиляди километра без нито един случай. Някои имат повече от 10 звезди.

Смята се, че приблизително дневно се изминават по 250 километра или близо 75 000 километра годишно.
Представител на ръководството за публичен превоз в Пхенян: Трамваите и тролейбусите са толкоз известни, тъй като са положителни за градската среда. Навсякъде по света има доста замърсяване, само че тези транспортни средства не употребяват гориво. Освен това, те могат да транспортират повече пасажери. И се движат по свои трасета, като не пречат на трафика.
Новите севернокорейски трамваи целят да потвърдят, че производството в страната е съвременно и потребно.
Пътник: Когато видях новите трамваи по улиците, си помислих, че наподобяват доста добре. А в този момент, когато ги употребявам, разбирам, че в действителност са хубави. Ако има повече нови трамваи, Пхенян ще наподобява по-добре.
Засега чужденците не са напълно добре пристигнали на новите транспортни средства, само че въпреки всичко, в случай че имат предпочитание да схванат какво е чувството, отсреща са туристически компании, които провеждат специфични турове.

Препълнените трамваи и тролеи са честа панорама в севернокорейската столица, тъй като публичният превоз остава главно средство за напредване, а частните коли към момента са необичайност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР