Пхенян изпрати специално формулирано предупреждение към Вашингтон, като каза на

...
Пхенян изпрати специално формулирано предупреждение към Вашингтон, като каза на
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън да не „смърди“, ако се надява да рестартира преговорите: Северна Корея - slava.bg

Пхенян изпрати особено дефинирано предизвестие към Вашингтон, като сподели на администрацията на Байдън, че би трябвало да стъпва леко, в случай че е откровена за желанието да рестартира разговора, съобщи RT.

„ Използваме тази опция, с цел да предупредим новата американска администрация, която интензивно се пробва да излъчи прахообразна миризма в нашата земя “, съобщи Ким Йо-джонг, сестрата на севернокорейския водач Ким Чен-ун, в изказване, оповестено от държавните медии. „ Ако желае да спи на мира през идващите четири години, по-добре е да се въздържи да не провокира воня на първата си стъпка. “

Цветното известие бе оповестено, откакто администрацията на Байдън разгласи, че опитите за връзка с Пхенян до момента са били несполучливи. В понеделник прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че администрацията на Байдън се е заела да понижи „ риска от ескалация “ със Северна Корея, само че не е получила отговор на дипломатическите им одобрявания. Според Псаки не е имало „ активен” разговор сред Съединени американски щати и Северна Корея повече от година.

Изявленията на Северна Корея идват на фона на взаимни военни учения, извършени от южнокорейски и американски войски, почнали предходната седмица. Ученията бяха лимитирани до компютърни симулации, частично заради коронавирусната рецесия, а също и в опит да поддържат ангажираност със северната съседка на Южна Корея. Преди това Пхенян разгласи симулациите като превантивна офанзива против страната.

При администрацията на Тръмп Съединени американски щати и Северна Корея се радваха на невиждано равнище на разговор. Бившият президент стана първият водач на Съединени американски щати, стъпил на севернокорейска земя по време на посещаване в демилитаризираната зона. Въпреки това, положителната воля скоро отмина, откакто Вашингтон изиска цялостна денуклеаризация в подмяна на облекчение на глобите. Пхенян дефинира предлагането като безразсъдно и договарянията бързо се разпаднаха. В момента администрацията на Байдън прави обзор на политиката на Тръмп за Северна Корея....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР