ПГ на ГЕРБ-СДС беше готова да формира мнозинство и да

...
ПГ на ГЕРБ-СДС беше готова да формира мнозинство и да
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Без ГЕРБ политическата криза не може да бъде решена

ПГ на ГЕРБ-СДС беше подготвена да образува болшинство и да направи взаимни отстъпки, с цел да има антикризисно държавно управление, сподели в заключителната декларация от името на партията Десислава Атанасова след разпускането на Народното събрание и уточни, че очакванията на ГЕРБ-СДС са били ориентирани към Демократична България, само че обединението съгласно нея е избрала да даде мандат с неразбираема дълготрайност на служебно държавно управление.

Атанасова съобщи, че единствено прецизно съблюдаване на разпоредбите на политиката и поддържане на разговора сред политическите сили може да даде излаз от политическата рецесия. Кризата може да бъде решена с слагане на опорни точки и отговори, добави тя.

Според нея неналичието на политически потенциал е съществена причина за безпътицата, в която е изпаднала България.

Политическата рецесия не може да бъде решена без ГЕРБ, сподели още Атанасова и добави, че през последните години са били направени опити партията да бъде унищожена, само че те на се съумели.

ГЕРБ е незаобиколим факт, сподели още председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя акцентира, че партията е взаимодействала с всички парламентарни групи и благодари на другите обединения за съдействието.

Като заслуга на Народното събрание тя регистрира приемането на позиция по войната в Украйна, както и някои ограничения за усмиряване на инфлацията.

Според Атанасова направени са и крачки по пътя на България към Еврозоната.

Като задача за идващия парламент тя уточни по-нататъшните старания за превъзмогване на спада в икономическия напредък.

Тя благодари на Вежди Рашидов за единодушието му да поеме председателския пост в Народното събрание, както и на професор Николай Габровски и на всички, които са се съгласили да бъдат претенденти за министри в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР