„Пфайзер” и „Бионтех” са започнали проучвания за ефикасността и безопасността

...
„Пфайзер” и „Бионтех” са започнали проучвания за ефикасността и безопасността
Коментари Харесай

Започна тестването върху бременни на ваксината на Пфайзер

„ Пфайзер” и „ Бионтех” са почнали изследвания за ефикасността и сигурността на новата си коронавирусна ваксина на бременни дами на и над 18 години, оповестиха от международните организации.
Първите участници към този момент са имунизирани, се споделя в известието. Общо четири хиляди бременни дами на възраст 18 и повече години би трябвало да вземат участие в изследванията. Ваксинацията се прави в интервала на 24-34 седмица от бременността.
Всяка жена ще взе участие в изследването в продължение на 7 до 10 месеца, според от това дали е получила ваксина или плацебо. Освен това децата, родени от участници в теста, ще бъдат следени до шестмесечна възраст.
По-рано стана известно, че броят на случаите на заразяване с нов вид ковид в света е надхвърлил 110 милиона.
В края на месец януари Световната здравна организация излезе с ново мнение за имунизирането на бременни дами. Експертите оповестиха, че те също могат да се ваксинират, стига да не са от високорискови групи.
Досега СЗО не предлагаше препаратите против COVID-19 на „ Модерна”, „ Пфайзер”, ”Бионтех” да се слагат на бременни дами, макар че вируса при тях може да се развие тежко.
Причината за това беше съществуването на малко данни за оценка на сигурността на имунизациите по време на бременност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР