Пейсмейкър от Кения стана шампион в тазгодишното издание на маратона

...
Пейсмейкър от Кения стана шампион в тазгодишното издание на маратона
Коментари Харесай

Пейсмейкър спечели маратона на Абу Даби

Пейсмейкър от Кения стана първенец в тазгодишното издание на маратона на Абу Даби и проработи над 100 000 $. Името на спечелилия е Рубен Кипйего и любопитното в тази ситуация е, че първичната цел на неговото присъединяване в конкуренцията бе да обезпечи добър резултат на спечелилия. Той беше вторият пейсмейкър и задачата му бе да изведе водачите в надпреварата на 30-ия километър в движение под 2:04, с което той се и оправи.

Но по-късно 23-годишният Рубен реши да побяга още малко, а по-късно още и още.

В последна сметка Кипйего завоюва маратона с време 2:04:40 часа, изпреварвайки с повече от минута и половина своя съотечественик Джоел Кембой Кимурер (+1:41 мин).
 “Задачата ми беше да задавам темпото, само че се усещах доста добре и когато се обърнах и видях, че групата не е покрай мен, взех решение да продължа до финала”, съобщи Рубен Кипйего след успеха си.

В Абу Даби кениецът усъвършенства персоналния си връх, който до този миг бе 2:05:54 часа, регистриран при дебюта му на маратона в Буенос Айрес на 22 септември, когато той приключи втори.

За триумфа си в ОАЕ Кипйего проработи 100 0000 $, плюс бонус за това, че резултатът му е под 2:05:00 часа, както и хонорар за ролята му на пейсмейкър.

При дамите победителка стана също кенийка – Вивиан Джероно Киплагат, която финишира с време 2:21:11 часа, повече от минута по-добро от досегашния й персонален връх.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР