Пейките в градинката на площад Свобода“ станаха обект на вандалска

...
Пейките в градинката на площад Свобода“ станаха обект на вандалска
Коментари Харесай

Поредна вандалска проява на непълнолетни в центъра на Русе

Пейките в градинката на площад „ Свобода “ станаха обект на вандалска демонстрация, оповестиха от Общината.

Камерите на Общината са снимали по какъв начин на 22 ноември, към 22:00 часа група младежи са разместили скамейките, а след това едно от децата скача върху една от тях и я чупи. Служителите на СЗ „ КООРС “ са задържали вандалите, които са предадени на Министерство на вътрешните работи.

Оказва се, че малолетните причинители са добре познати на органите на реда. Младежите са хващани в непочтено държание и различен път от общинските чиновници, само че след направените забележки и поради възрастта им, не са им налагани санкции.

Въпреки възходящия брой на охранителните камери, които Община Русе е разположила из града, вандалските нападения не стопират, което за следващ път повдига въпроса за незадоволителните пълномощия на СЗ „ КООРС “.

Ето за какво Общината приготвя основаването на общинска полиция по образеца на други регионални градове в страната. В нея чиновниците ще работят по закона на Министерство на вътрешните работи, ще подкрепят съществуващото звено за запазване на публичния ред и сигурност и ще облекчат работата на полицията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР