[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗашеметяваща самота в големите градовеМиналата година Тереза

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЗашеметяваща самота в големите градовеМиналата година Тереза
Коментари Харесай

4+1 | За самотата в големите градове, последиците от замърсяването с фармацевтични продукти и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Зашеметяваща самотност в огромните градове

Миналата година Тереза Мей назначи министър на самотата във Англия откакто без значение изследване сподели, че над 9 млн. души в страната се оплакват от смазваща самотност. Една от тези самотни души е фотографът Аристотел Руфанис, който си е сложил задача - да снима огромните градове измежду нощ, когато наподобяват най-празни и неприветливи. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Фармацевтичното замърсяване
Модерните рядкости на дивата природа включват сьомга, пристрастена към психотропни субстанции и птицечовки на Prozac. Все по-масовото безпризорно изхвърляне на фармацевтични артикули в природата води до сходни случаи - на пръв взор са смешни, само че обстановката с фармацевтичните боклуци става все по-смъртоносна за природата. Прочетете повече тук.

Ислямски промени за световния капитализъм
Милиардерът Рей Далио неотдавна съобщи, че световният капитализъм се проваля. Инвеститорът и човеколюбец Мохамед Йесилхарк предлага коренно решение - да се почерпи мъдрост от ислямската стопанска система. Според Йесилхарк, би трябвало да се вкара ислямския налог закат - годишен налог върху благосъстоянието от 2.5%, с цел да се поправят неравенствата в модерния капитализъм. Прочетете повече тук.

Разликата сред мъжките и женските мозъци
В неврологията все по-популярно става придвижването срещу по този начин наречения " невросексизъм ". Идеята е, че няма такова нещо като разлики сред мъжките и женските мозъци и досегашната научна литература просто е сексистка. Според доктор Лари Кахил, един от водещите откриватели за разликите сред половете в света, като се изключи че е ненаучна и подвеждаща, нападателната реакция против каквато и да е нова изследователска активност за неврологичните разлики сред половете рискува да бетонира досегашното статукво вместо по някакъв метод да помогне на дамите. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Men`s Wearhouse с Джордж Цимър

През 1973 неотдавна приключилият студент Джордж Цимър отваря първия магазин от бъдещата верига Men`s Wearhouse. До 1980 година Цимър към този момент си е построил визия - магазини, в които мъжете могат да си купуват костюми с задоволително качество на всекидневни цени дружно с ризите, вратовръзките, чорапите и обувките, от които се нуждаят. Днес Цимър е лицето на мулти-милиардна корпорация с клонове по целия свят. Можете да чуете изявление за това по какъв начин е построил бизнеса си тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР