[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПоследствията от 20 години работа на бюроЕма

...
[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕПоследствията от 20 години работа на бюроЕма
Коментари Харесай

4+1 | Как Дания отглежда прасета почти без антибиотици, защо светът въобще не е толкова пренаселен и още

[Pexels] ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Последствията от 20 години работа на бюро

Ема не наподобява изключително добре. Краката й са тежко подути и покрити с разширени вени, а Квазимодо би завидял на гърбицата й. Лицето й е неясно, а очите й са зачервени и възпалени. За благополучие Ема е кукла в човешки размери. Тя обаче илюстрира заплахите за междинния работещ на бюро човек, в случай че изискванията на работа в класическата офисна среда не се трансформират фрапантно. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Как Дания отглежда свине съвсем без антибиотици
Дания е един от най-големите експортьори на свинско в света. Въпреки това от 90-те години насам страната систематично съумява да понижи количеството употребявани антибиотици, в това число и в индустриалното отглеждане на животни. В момента датските производители употребяват седем пъти по-малко антибиотици на прасе от американските. Цената на това обаче е да се намерят способи прасетата, които нормално живеят по шест месеца, да се разболяват по-малко. Това включва по-хуманна среда, повече място за придвижване и повече контакт сред майки и прасенца. Прочетете повече тук.

Светът не е толкоз претъпкан, колкото си мислите
Над 50% от международното население живее на територия, равняваща се на 1% от земната повърхност. Дори когато извадим пустините и планинските върхове, остава голямо относително празно пространство. Градовете, в които към този момент живеем, са пренаселени, само че Земята в действителност е извънредно празна. Въпросът е дали желаеме в даден миг да превърнем планетата си в Корусант (планетата-град от " Междузвездни войни " ) и дали можем да осигуряваме храна на от ден на ден и повече хора. Място има. Прочетете повече тук.

Планинските ледове изчезват с гневни темпове
Рядко си приказваме за планините като жизненоважни за човечеството по метода, по който обсъждаме амазонската дъждовна гора да вземем за пример. Много планини обаче работят като водни резервоари за човешките популации, живеещи надолу по течението. А световното стопляне удря и планините, което води до последователен спад в размера на планинските ледове и сняг и по-бързо размразяване на глетчерите. Съвсем скоро това може да докара и до суша за стотици милиони души. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

За дълготрайното въздействие на началната среда и образованието

Десетилетия наред стопански данни демонстрират, че и до през днешния ден средата, в която сме родени, улицата, на която живеем като деца, първата ни учителка в детската градина или учебно заведение играят голяма роля в икономическата и обществената ни подвижност през целия живот. Какво обаче в тези индикатори прави по този начин, че две деца, живеещи на една улица, може да имат тотално разнообразни шансове в живота. Къде влиза образованието в това уравнение и по какъв начин то може да бъде променено, тъй че да се понижи силата на обществената детерминация? Повече по тези тематики можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР