Певицата Тина Търнър почина на 83 години. Трагичната вест съобщи

...
Певицата Тина Търнър почина на 83 години. Трагичната вест съобщи
Коментари Харесай

Почина Тина Търнър - Кралицата на рокендрола ВИДЕО

Певицата Тина Търнър умря на 83 години. Трагичната новина заяви нейният представител.

 „ Тина Търнър  - Кралицата на рокендрола,  умря спокойно през днешния ден на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Кюснахт покрай Цюрих, Швейцария.

Родена е като Анна Мей Бълок (Anna Mae Bullock) на 26 ноември 1939 година в Нътбуш, Тенеси, Съединени американски щати. Кариерата ѝ не престава повече от половин век и тя получава необятно самопризнание и голям брой награди. Родена и израснала в американския Юг, тя в този момент е швейцарски жител.Започва кариерата си като музикант в средата на 50-те години, когато е посочена за певица на Кингс ъф Ритъм на Айк Търнър. За първи път записва през 1958 година под името Литъл Ан. Представена е на публиката като Тина Търнър през 1960 година като член на Айк Енд Тина Търнър Ревю. Успехът идва с поредност от огромни шлагери, отнесени към дуото, в това число A Fool in Love, River Deep – Mountain High (1966), Proud Mary (1971) и Nutbush City Limits. В автобиографията си „ Аз, Тина “, тя разкрива няколко случая, в които е понесла съществено домашно принуждение от Айк преди да
Всичко за Вашата сватба
се разделят през 1976 и, надлежно, разведат през 1978 година Израства като баптистка, само че сменя вярата си с будизма през 1974, цитирайки религията и религиозното песнопение Нам Миохо Ренге Кио като фактора, който я стабилизира през сложните времена.

След развода с Айк Търнър тя още веднъж построява кариерата си посредством осъществявания, въпреки че изначало има компликации при оставянето на отпечатък върху музикалните ранглисти като солов създател. В началото на 80-те, тя се завръща на музикалния хоризонт с нова поредност от шлагери, започвайки със сингъла от 1983 Let`s Stay Together, последван от изданието на петия ѝ солов албум Private Dancer, носещ триумфи по целия свят. What`s Love Got to Do With It, най-успешният сингъл от албума, по-късно е употребен като заглавие за биографичен филм, приспособен по нейната автобиография. Освен като музикален създател, Търнър се радва на триумф в киното, включващо роля в рок мюзикъла от 1975 година Томи и основната роля в блокбъстъра Лудия Макс 3 с Мел Гибсън, както и къса поява в Последният екшън воин от 1993 годинаЕдно от най-популярните имена в шоубизнеса, тя е наричана още Кралицата на рокендрола. Търнър е определяна като най-успялата жена в рока със своите осем награди Грами и продавайки повече концертни билети от всеки различен солов реализатор в историята. Комбинираните албумни и сингълни продажби наброяват общо към 100 милиона бройки по света. Известна е с енергичното си театрално наличие, мощни вокали и дълготрайна кариера. През 2008 година Търнър се връща от полуоттеглянето си, с цел да предприеме турнето „ Тина! “ във връзка на 50 годиншия празник. Турнето на Търнър се трансформира в едно от най-силно продаващите се представления за 2008 – 2009. Ролинг Стоун я подрежда на 63-то място в листата на 100-те най-велики създатели за всички времена. През 1991 година получава място в Залата на славата на рокендрола.

Очаквайте детайлности!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg