Певецът Ламбе Алабаковски, който беше обвинен за палежа на сградата

...
Певецът Ламбе Алабаковски, който беше обвинен за палежа на сградата
Коментари Харесай

Ламбе, който запали българския клуб в Битоля, сключил сделка с прокуратурата

Певецът Ламбе Алабаковски, който беше упрекнат за палежа на постройката на културния клуб „ Иван Михайлов “ в Битоля е сключил договорка с прокуратурата на РСМ за допустимо най-малкото наказване. Страната ни е получила публична информация от Република Северна Македония, сподели заместник-министърът на външните работи и представител на Министерство на външните работи Костадин Коджабашев.

„ С изненада научихме, че вместо причинителят на това закононарушение да бъде преследван с цялата суровост на закона, за предварителна защита на сходни похищения в бъдеще, прокуратурата е сключила договорка с обвинения, с цел да получи допустимо най-малкото наказване “, изясни Коджабашев.

По думите му точно този метод окуражи и последвалите набези против други българи и български организации в РСМ.

Страната ни още чака информация и дейно правораздаване за осъществените набези против сдруженията в РСМ, изключително за стрелбата против клуба в Охрид.

„ Бавното правосъдие мощно контрастира със скоростта, с която беше признат закон и бяха закрити българските сдружения. Това демонстрира успеваемост на управляващите в Скопие в посока на ограничение на правата на индивида, само че не и на тяхната отбрана “, акцентира Коджабашев. Той изрази и неразбиране по какъв начин към момента се търсят стрелялите по българския клуб в Охрид, само че македонската прокуратура към този момент е определила претекстовете им като битова престъпност.

„ Нашите опасения са, че институциите в Скопие, вместо да се стремят да предотвратяват нови закононарушения против локалните българи и представителства на българската страна, губят сила и време в опити да показват, че проблем в действителност не съществува. Този метод е контрапродуктивен за аспирациите на Скопие за допустима най-бърза европейска интеграция “, разяснява заместник-министърът.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР