PEUGEOT повдига завесата, за да разкаже за своя все по-голям

...
PEUGEOT повдига завесата, за да разкаже за своя все по-голям
Коментари Харесай

ЗАД КУЛИСИТЕ НА ПОТОЧНАТА ЛИНИЯ НА ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИТЕ МОДЕЛИ PEUGEOT

PEUGEOT повдига завесата, с цел да опише за своя все по-голям екип от техници, виновни за сглобяването и тестването на всяка батерия, която влиза в електрифицираните коли на марката. Тези специалисти са от основна стойност за PEUGEOT и са особено подготвени, преди да се причислят към европейските заводи на производителя в Испания, Словакия и Франция. Всяка батерия е тествана, с цел да се подсигурява нейната надеждност, характерности и витален цикъл. Електрификацията на PEUGEOT се форсира през 2022 година с новия 408, който ще укрепи Plug-In Hybrid гамата. Затози развой спомага новият 308 Plug-In хибрид, както и 100% електрическите лекотоварни коли.

През 2022 година повече от 70% от гамата на PEUGEOT, продавана в международен мащаб е електрифицирана, а в Европа всеки четвърти пътнически автомобил през първата половина на 2022 година е от този вид (за съпоставяне, през 2021 е бил всеки шести). До 2025 година цялата моделна гама на PEUGEOT ще предлага електрифициран вид. Това ще изисква доста нарастване на броя на създаваните акумулатори. PEUGEOT счита, че ще съумее да сглобява до 10 000 акумулатори на месец за гамата си от коли до идната година и 7000 на месец за лекотоварната.

Сглобяването на една батерия от 50kWh лишава към 60 минути на квалифицираните техници. За по-големите, с потенциал 75kWh са нужни 90 минути. Екипът подлага всяка батерия на серия от проби и всяка една от тях е с 8 години или 160 000 километра гаранция. Гарантира се и опазване на 70% от заряда за интервала на гаранцията. Процесът на тестване лишава 15 минути и е наложителен. Част от теста симулира работата на батерията в транспортно средство, с цел да удостовери надеждността, а теста за продуктивност симулира използването при цялостно натоварване.

Последният тест е за компактност. Батерийният модул се подлага на налягане, с цел да се ревизира неговата херметичност. Правилното уплътняване предотвратява навлизането на вода или външни частици в клетките на батерията и компрометиране на нейния витален цикъл или продуктивност. Квалифицирани оператори работят в профилираните работилници за сглобяване на акумулатори на пет завода на Stellantis Group: Виго и Сарагоса (Испания), Търнава (Словакия), Сошо и Мюлуз (Франция), а неотдавна и Хорден (Франция). Електрическите и стандартните мотори с вътрешно горене се сглобяват на една и съща поточна линия. Като разследване от енергийния преход и от
увеличаваща се композиция от електрифицирани модели, PEUGEOT усилва броя на хората, квалифицирани в тази област.

Жером Мишерон, продуктов шеф на PEUGEOT, декларира: „ Електрификацията на PEUGEOT е сполучлива: всеки четвърти автомобил, който ние продаваме в Европа през първата половина на 2022 година е електрифициран. PEUGEOT предлага необятна гама от електрифицирани транспортни средства с напълно електрическия e-208 и e-2008. А новият 408, новият 308, 3008 и 508 идват с Plug-In хибридни мотори. Предложението в лекотоварната гама включва 100% електрически версии в лицето на: e-PARTNER, e-EXPERT и e-BOXER. “ Екологичната лекотоварна гама беше допълнена в края на 2021 година от He-EXPERT, която съчетава електрически технологии с горивни кафези.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР