Peugeot 404 беше емблема за цяло поколение френски автомобили. Произведен

...
Peugeot 404 беше емблема за цяло поколение френски автомобили. Произведен
Коментари Харесай

Ето го дизеловото Peugeot 404, чиито рекорди едва ли някой ще счупи

Peugeot 404 беше емблема за цяло потомство френски коли. Произведен в съвсем три милиона екземпляра сред 1960 и 1978 година, този автомобил се предлага с каросерии лимузина, купе, кабриолет, комби и ван. Най-малко известният вид обаче е " Дизеловият връх ".

Както подсказва името му, този много специфичен 404 чупи доста върхове през 60-те години и се трансформира в един от най-техничните дизелови коли на своето време.

`Ето

Чрез основаването на 404 Diesel Record Peugeot има за цел да потвърди, че дизеловите коли могат да бъдат освен евтини и надеждни, само че и бързи. Ето за какво френският производител се обърна към парижката компания за произвеждане на каросерии La Garenne, с цел да трансформира едно Peugeot 404 кабрио в чудноват едноместен първообраз.

Пътническата седалка е отстранена и тази част от кабината е покрита, до момента в който пилотското място е с намале размер и е заобиколено от тясно предно стъкло, с цел да се усили оптимално аеродинамичното показване на колата.
`Ето

В допълнение, дизайнерите отстраняват доста аксесоари, с цел да понижат тежестта. Единствената действителна алтернатива е радиоапарат, вграден в арматурното табло, с който състезателят поддържа пряк контакт с питлейна по време на надпреварите.

След като създаването завършва, Peugeot изкарва 404 на пистата Montlhéry. Тук странното купе изминава 11 000 км за 72 часа със междинна скорост от 161 км/ч. Планираните прекъсвания в бокса (отнемащи приблизително 53 секунди) са за зареждане с гориво и промяна на лидера, които се правят на всеки три часа.
`Ето

По време на този необикновен пробег Peugeot слага към 40 върха, в това число връх за разход на гориво за дизелови спортни коли. Средният разход на на нафта е към 12 л/100 км, което даже и през днешния ден е много забавна цифра.

Тази странна кола към момента може да се види онлайн в Музея на приключенията на Peugeot в Сошо.
`Ето

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР