Петролният терминал в турския град Джейхан прекрати работата си тази

...
Петролният терминал в турския град Джейхан прекрати работата си тази
Коментари Харесай

Петролният терминал в Джейхан спря работа заради силното земетресение в района


Петролният терминал в турския град Джейхан приключи работата си тази заран поради мощното земетресение, блъснало района и взело доста човешки жертви, съобщи Ройтерс, като се базира на информация на компанията за морски транспорти " Трайбека " (Tribeca). По казуса се организира изключителна среща. Терминалът се намира на 155 километра от епицентъра на труса.

От " Трайбека " показват, че пристанищата в югоизточна Турция са наранени от земетръса, като някои са изцяло затворени, а на други е налице закъснение на дейностите.

Операторът на турските петролопроводи " Боташ " (BOTAS) заяви, че към този момент не са открити вреди по ръководените от компанията тръби и нефт продължава да тече както по направлението Киркук-Джейхан, по този начин и по трасето Баку-Тбилиси-Джейхан. Спряно обаче е придвижването на природния газ по тръбопроводите в провинции Газиантеп, Хатай и Кахраманмараш, поради открити повреди.

Турските управляващи оповестяват, че пристанището в Искендерун е съществено потърпевшо и е затворено, до момента в който другите портове в региона не престават да работят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР