Петролният и газов гигант Shell отчете рекордни годишни печалби, след

...
Петролният и газов гигант Shell отчете рекордни годишни печалби, след
Коментари Харесай

Shell отчете рекордна печалба през 2022 г.

Петролният и газов колос Shell регистрира рекордни годишни облаги, откакто цените на горивата скочиха предходната година след нашествието на Русия в Украйна. Печалбите доближиха 39,9 милиарда $ през 2022 година, двойно повече от общата сума за предходната година и най-високите в 115-годишната история на компанията , осведоми БиБиСи.

Енергийните компании означиха рекордни облаги, откакто цените на петрола и газа скочиха след нахлуването в Украйна. Това ускори натиска върху компаниите да заплащат повече налози, до момента в който семействата се борят с възходящите сметки.

Цените на силата започнаха да се повишават след края на локдауна на COVID-19, само че се покачиха внезапно през март предходната година, откакто събитията в Украйна доведоха до терзания по отношение на доставките. Цената на суровия нефт Brent доближи близо 128 $ за барел след нашествието, само че от този момент падна назад до към 83 $. Цените на бензина също скочиха.

Главният изпълнителен шеф на Shell Ваел Саван съобщи, че последните резултати на компанията показват силата на диференцираното портфолио на Shell , както и нашия потенциала на компанията да доставя жизненоважна сила на своите клиенти в един неустойчив свят.

Годишната облага надалеч надвиши предходния връх на Shell, подложен през 2008 година Компанията също по този начин разгласи, че е изплатила 6,3 милиарда $ на своите акционери през последните три месеца на 2022 година и че възнамерява назад изкупуване на акции за още 4 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР