Петролните фючърси продължават да поскъпва в началото на търговията в

...
Петролните фючърси продължават да поскъпва в началото на търговията в
Коментари Харесай

Петролът продължава да поскъпва след три поредни седмици на растеж



Петролните фючърси не престават да нараства при започване на търговията в понеделник към нови най-високи равнища от няколко години насам с помощта на подобряващите се вероятности пред търсенето на горива, защото имунизацията против Covid-19 разрешава повдигането на рестриктивните мерки за пътувания в редица страни.

Движението на моторните транспортни средства стартира да се завръща към предпандемичните равнища в Северна Америка и огромна част от Европа, като в това време стартира да се отпушва и самолетния трафик, защото има разхлабване на локдауните и на другите рестриктивни ограничения, целящи ограничение на коронавирусната пандемия.

Фючърсите на петрола Брент с доставка през август нараства с 0,9% към 73,50 $ за барел, достигайки най-високо равнище от май 2019 година, до момента в който фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI нарастват с 0,8% към 71,58 $ - най-голям ценови пик от октомври 2018 година

В поддръжка на продължаващото възходящо придвижване след три следващи седмици на напредък е и прогнозата на Международната организация по енергетика (МАЕ), че търсенето на нефт ще се завърне към равнищата си от преди коронавирусната пандемия до края на идната година.

Според юнския отчет на основаната в Париж организация производителите ще би трябвало да усилят производството, с цел да се оправят с възобновяване на търсенето. МАЕ предвижда, че потреблението ще нарасне през 2021 година, след което растежът ще се форсира през идната година, достигайки 100,6 млн.барела  дневно до края на 2022 година.

В същото време производителките от формата " ОПЕК + " не престават да се придържат към проектите си за последователно разхлабване на контрактуваните преди време ограничавания на петролните добиви. МАЕ обаче уточни в последния си отчет, че групата " ОПЕК + " е належащо да усили производството, с цел да посрещне растящото търсене.

През предходната седмица анализатори на американската капиталова банка Goldman Sachs пък обявиха, че чакат петролът Брент да поскъпен до 80 $ за барел това лято, защото с въвеждането на все по-масова Covid имунизация се ускорява икономическата интензивност по света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР