Петролните фючърси поскъпват за втора поредна сесия на търговия, достигайки

...
Петролните фючърси поскъпват за втора поредна сесия на търговия, достигайки
Коментари Харесай

Ръст на петролните цени до 4-годишни върхове, след като ОПЕК и Русия отказаха да увеличат добивите



Петролните фючърси нарастват за втора поредна сесия на търговия, достигайки нови 4-годишни ценови върхове, откакто ОПЕК и негови основни съдружници като Русия не пожелаха да усилят производството, с цел да компенсират предстоящият дефицит на пазара на черното злато, който може да възникне след влизащите на 4-ти ноември в действие наказания на Съединени американски щати по отношение на иранския експорт на нефт.

На предстоящата с огромен интерес среща на главните производители, известни като " ОПЕК+ ", не се стигна до решение за повишение на добивите макар отправените апели в тази посока от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Това докара до фрапантно повишаване на петролните фючърси по време на търговията в понеделник, като фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през ноември се покачиха с 1,8% към 72,10 $ за барел, а аналогичните фючърси на петрола вид брент - с цели 3,1% към 81,20 $ за барел.

Възходящото ценово придвижване остава в действие и по време на търговията във вторник, като фючърсите на петрола брент нарастват с нови 1,1% към 82,20 $ за барел, достигайки най-високо равнище от ноември 2014-а година насам. Фючърсите на американския лек недопечен нефт пък нарастват с 0,7% към 72,42 $, отправяйки взор към вчерашния 4-годишен връх към 72,74 $ (най-високо равнище от ноември 2014-а година).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР