Петролните фючърси подновиха солидния си спад през втората половина на ...

Петролните фючърси подновиха солидния си спад през втората половина на

Петролът поевтинява с близо 4% под 100 долара за барел


Петролните фючърси възобновиха солидния си спад през втората половина на днешната търговия, откакто във вторник поевтиняха с близо 10%, отбелязвайки най-драматичен дневен спад от март насам, съобщи БНР.

Към 18.00 часа българско време фючърсите на нефт Брент с доставка през септември се намаляват с 3,3,7% към 99 $ за барел, търгувайки се под равнището от 100 $ за пръв път от 25-и април насам.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI с доставка през август пък се намаляват с 4% към 95,50 $ за барел, като също доближат най-ниско ценово равнище от 25-и април насам.

Нестабилността на петролния пазар се чака да продължи, защото вложителите преценят от една страна вероятностите за спад в търсенето поради закъснение на световния стопански напредък или даже възможна идна икономическа криза през втората половина на годината, и въпреки това - продължаващите проблеми с предлагането на значимата енергийна суровина.

По-рано в сряда Китай заяви за нови огнища на ковид, което поражда опасения за нови локдауни.

В същото време почналата през вчерашния ден стачката в норвежкия петролен и газов бранш завърши след интервенция на държавното управление в Осло, заобикаляйки по този метод загуба на 341 хиляди барела нефт до края на седмицата.

Междувременно на Каспийския тръбопроводен консорциум (КТК), който доставя нефт от Казахстан до Черно море през Русия, беше заповядано от съветски съд да спре активността си за 30 дни, макар че Ройтерс заяви, че износът не престава и през днешния ден.

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg