Петролът в петък в рамките на азиатската търговия стартира със

...
Петролът в петък в рамките на азиатската търговия стартира със
Коментари Харесай

Петролът стартира със слабо понижение


Петролът в петък в границите на азиатската търговия започва със едва намаляване на цената при двата съществени сорта, само че приключва седмицата за втора седмица подред с растеж. Това в частност се дължи на понижаване на добива от страна на ОПЕК+ от една страна и на положителните сигнали от китайско-американските търговски договаряния.

Едновременно с това капацитетът за растеж се лимитира, поради нарастването на запасите от нефт в Съединени американски щати за пета поредна седмица.

Цената на априлския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран започва с намаляване от 0,15 $ или 0,22 % - до 66,92 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI за април в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се намалява с 0,09 $ или 0,16 % до 56,87 $ за барел.

Според данните от предходната сесия, договорът за петрола вид Brent отбелязва спад от 0,01 $ в цената – до 67,07 $ за барел, а WTI поевтинява с 20 цента – до 56,96 $ за барел.

От началото на седмицата нарастването на цената на петрола вид Brent е 1 %, а при WTI – с 2,3 %.

Според данните на EIA запасите от бензин в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 3,67 млн. барела дневно. Резервите на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваният на NYMEX нефт се усилват с 3,41 млн. барела до оптималните темпове от март предходната година. Запасите от бензин за седмицата са спаднали с 1,45 млн. барела, а тези от дестилати – с 1,52 млн. барела. Добивът на нефт в Съединени американски щати още веднъж доближава рекордни равнища. В същото време доставките на нефт от ОПЕК понижават.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР