Петролът продължи да поскъпва в азиатската търговия днес, като американският

...
Петролът продължи да поскъпва в азиатската търговия днес, като американският
Коментари Харесай

Американският лек суров петрол достигна най-високото си ниво от 2013 г.

Петролът продължи да нараства в азиатската търговия през днешния ден, като американският лек недопечен нефт доближи най-високото си равнище от 2013 година, а сортът Брент докосна цена от 110 $ за барел, съобщи Си Ен Би Си. Инвеститорите се притесняват, че задълбочаването на войната в Украйна може да докара до проблеми с доставките. Днес страните от ОПЕК+ ще проведат видеоконферентна среща, с цел да обсъдят дали да покачат добива през април.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за Европа, нарастна с 5,6 % и доближи 110,84 $ за барел, най-високата цена от юли 2014 година

Американският лек недопечен нефт набъбна с повече от 5 % до 109,23 %, връх от септември 2013 година

И двата петролни сорта прескочиха психическата граница от 100 $ за пръв път след 2014 година предишния четвъртък, откакто Русия нападна Украйна, което провокира страхове от вероятни проблеми с доставките, защото Русия е измежду най-големите международни производители на черно злато. 

В опит да успокоят пазарите през вчерашния ден страните членки на Международната организация по сила (МАЕ) оповестиха, че ще освободят от запасите си 60 милиона барела нефт. Половината от тях ще бъдат обезпечени от Съединени американски щати. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР