Петролът поскъпва, възстановявайки се частично от загубите от предишните две

...
Петролът поскъпва, възстановявайки се частично от загубите от предишните две
Коментари Харесай

Петролът поскъпва и започва да възстановява позициите си след спада

Петролът нараства, възстановявайки се отчасти от загубите от предходните две сесии, когато цената му падна с повече от 6% на фона на паниката към разпространяването на омикрон разновидността на ковид и заплахата от налагане на по-строги ограничения за ограничението му, оповестява Bloomberg.

Международният бенчмарк Брент нараства с 1,48% до 69,89 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт West Texas Intermediate нараства с 1,45% до 66,52 $ за барел.

По-късно през днешния ден представителите на необятния петролен алианс ОПЕК+ ще вземат решение дали да трансформират или да запазят своята политика на последователно нарастване на добива през януари. Тъй като петролните цени се сблъскват с мечи пазар поради африканския вариант на ковид, трейдърите чакат групата да отсрочи нарастването в добива, до момента в който опасността към новия вид не бъде преодоляна.

На пазара се следи внезапно нарастване на волатилността, като търгуваните размери нарастват, привличайки вложителите на дребно.

Петролът поевтиня с повече от 20% от края на октомври до момента и поради координирано освобождение на стратегически запаси, водено от Белия дом. Все по-ястребовият звук на Федералния запас на Съединени американски щати също оказва въздействие върху търговията. Основният въпрос, който няма за момента отговор, е дали съществуващите Коронавирус ваксини ще бъдат ефикасни против омикрон разновидността.

„ Не мисля, че към момента можем да назовем това дъно, до момента в който не разберем успеваемостта на имунизациите, с които разполагаме през днешния ден “, разяснява Уейн Гордън, пълководец в UBS AG Wealth Management. Пазарът евентуално ще остане волатилен в кратковременен проект, а паузата при възобновяване на доставките наподобява като най-вероятният резултат от срещата на ОПЕК+, прибавя Гордън.

В Съединени американски щати беше доказан и първият случай на инфектиран с омикрон варианта, до момента в който случаите в Южна Африка набъбнаха двойно от вторник. Все отново някои специалисти считат, че поевтиняването на петрола е прекомерно огромно на фона на действителната заплаха за икономическото възобновяване. Goldman Sachs Group Inc. показва, че цените са " преекспонирали " въздействието на омикрон варианта. Bank of America съобщи, че се придържа към прогнозата си за междинна цена на петрола от 85 $ за барел през 2022 година, с вероятни скокове до над 100 $, в случай че въздушният превоз се възвърне.

Техническите специалисти на ОПЕК+ предвиждат, че пазарите са изправени пред остатък през първото тримесечие на идната година, който, въпреки и по-малък, в сравнение с се смяташе в началото, остава забележителен. Резултатът от срещата в четвъртък обаче не е сигурен. Саудитска Арабия е изправена пред напън от страна на Съединени американски щати и други основни консуматори на нефт, с цел да подсигурява, че доставките остават задоволително изобилни, с цел да предотврати инфлационния скок. Пренебрегването на този апел може да помрачи така и така влошените връзки на Рияд с Вашингтон.

Междувременно Съединени американски щати се придържат към своята тактика за продажба на количества от своите петролни запаси даже когато цените се намаляват с бързи темпове. Американските ресурси от недопечен нефт спаднаха с 909 000 барела през предходната седмица, което е по-малко от упованията на специалисти, интервюирани на Bloomberg. Запасите от нарастват с повече от 4 милиона барела.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР