Петролът парира днешното си поевтиняване и започна отново да поскъпва

...
Петролът парира днешното си поевтиняване и започна отново да поскъпва
Коментари Харесай

Петролът отново поскъпва след съобщения за пожар в съоръжение на Saudi Aramco



Петролът парира днешното си поевтиняване и стартира още веднъж да нараства към края на петъчната търговия след известия, че е избухнал огромен пожар в петролно оборудване на Saudi Aramco в западния град Джеда в Саудитска Арабия.

В късния следобяд саудитски медии и очевидци оповестиха, че е имало детонация в оборудване на Saudi Aramco в Джеда. Според някои известия пожарът е породен от ракетна офанзива, осъществена от йеменските бунтовници хуси.

Въпреки че повода за пожара към момента не е известна, представител на йеменските хуси - Яхя Сари, загатна в " Тиутър ", че групировката може да поеме отговорност за това, което медиите допускат, че може да е ракетна офанзива.

Групировката към момента не поела публично отговорност за случая, само че съобщи, че през идващите часове ще направи изказване за военна интервенция " Дълбоко в Саудитска Арабия ".

След новината за пожара, петролът Брент с доствка през май нарастна за малко към 120,90 $ за барел, преди да опита стабилизация към 119,30 и откакто по-рано в петък поевтиня към 115.16 $.

Цената на американския лек недопечен нефт пък скочи до 114 $ за барел, след което върна обратно към 112,70 $, само че над днешното дъно към 108,70 $ за барел.
Петролът Брент към този момент нараства с към 10% в границите на тази седмица, прекъсвайки двуседмична серия на поевтиняване. Поскъпването е вследствие на опасения от по-нататъшни спирания на доставките заради западните наказания против Русия, дълготрайно прекъсване на терминала на Каспийския тръбопроводен консорциум, развален от огромна стихия, и спад в Съединени американски щати на складовите ресурси на недопечен нефт.

Графика на нефт Брент (в долари за баел)

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР