Петрич. Яне Петков, познат като Човекът-амфибия ще направи опит за

...
Петрич. Яне Петков, познат като Човекът-амфибия ще направи опит за
Коментари Харесай

Яне Петков – Човекът-амфибия ще направи опит за рекорд на Гинес, плувайки в Охридското езеро със завързани ръце и крака, в чувал на 24 юли

Петрич. Яне Петков, прочут като Човекът-амфибия ще направи опит за връх на Гинес, плувайки в Охридското езеро със завързани ръце и крайници, в чувал. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пирин Евгени Илиев, един от уредниците на събитието, което ще се организира на 24 юли. Опитът за връх ще бъде осъществен с помощта на съдействието, което Петков е получил от Община Петрич и кметът Димитър Бръчков, както и от съдружие Национален съюз „ Спорт и сигурност ”.
Илиев изясни, че все още няма закрепен прецизен час за провеждането на събитието, защото се изчаква метеорологичната прогноза. „ Заминаваме за Охрид, тъй като желаеме да подобрим върха, подложен от индиеца Гопал Карди. През 2013 година той съумява да преплува към 3071 метра в Индийският океан с вързани ръце и крайници. Идеята на Яне Петков е да усъвършенства този връх, като с изключение на, че ще е със завързани крака, той ще бъде и в чувал “, посочи Илиев.
Той означи, че Човекът-амфибия и преди е плувал в Охридското езеро, като тогава е минал дестинация от към 2 300 метра. „ Идеята на Яне за възстановяване на върха се появи откакто един публицист му задава въпрос „ Имате ли желание да подобрите връх на Гинес? “, от своя страна Яне дава отговор, че за него няма проблем това да се случи, само че отбелязва, че главната му цел постоянно е била да демонстрира какъв брой необхватен е човешкият дух и че човешките благоприятни условия нямат таван “, съобщи Илиев.
На 9 юли – Яне Петков, дружно с представители на Община Петрич и хора от екипа му отпътуват за Охрид, където ще стартират тренировки, които ще се организират през ден до 24 юли. Преди това те ще проведат и среща с кметът на македонският град, на която ще се обсъдят елементи към идното събитие.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР