Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков присъства на възпоменателна церемония

...
Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков присъства на възпоменателна церемония
Коментари Харесай

Благоевград: Проведе се възпоменателна церемония в памет на загиналите при инцидент със самолет в местност Рупите през 1955 г.

Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков участва на възпоменателна гала в памет на починалите при случай с пътнически аероплан на израелските авиолинии, който през 1955 година е свален в подножието на възвишението Кожух, околност Рупите. Тогава губят живота си 58 души, от които 51 са пасажери и 7 души - екипаж. На лобното им място към този момент има паметна плоча. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Възпоменателната гала беше проведена от клуб „ Ане Франк “ при Професионална гимназия „ Пейо Яворов “ с началник Славянка Николова и Община Петрич.
Събитието почетоха Н. Пр. Ирит Лилиан – дипломат на Израел в България, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, представители на самолетна компания „ Ел Ал “, представители на организации за другарство от България и Израел, общественици и възпитаници. В изявленията си дипломат Лилиан и кметът на Петрич Димитър Бръчков показаха, че всичко е простено, само че нищо не е забравено и би трябвало да се помни, с цел да не случват такива нещастия в бъдеще.
58 букета с карамфили поставиха на паметната плоча учениците от клуб „ Ане Франк “ – по един за всеки умрял. Венци и цветя сервираха също всички присъстващи на церемонията. Отслужена беше и молитва за жертвите на авиокатастрофата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР