Петрич. Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия паметник в

...
Петрич. Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия паметник в
Коментари Харесай

Благоевград: Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия паметник в двора на СУ „Васил Левски” в село Коларово

Петрич. Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия монумент в двора на СУ „ Васил Левски ” в село Коларово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Петрич . Патриотичната самодейност във връзка 181 години от рождението на Васил Левски включи също поход в подножието на планина Беласица с развяти национални трикольори. Деца от клуб „ Млад алпинист ”, клуб „ Родолюбие ” и клуб „ Зелени патрули ” при Общински детски комплекс изминаха пешком дистанцията от Военен монумент „ Бялата чешма ” край с. Самуилово до паметника на Васил Левски в с. Коларово. Пред монумента на Апостола в двора на СУ „ Васил Левски ” с. Коларово децата сведоха глава в символ на благодарност пред делото на Левски.
„ На този ден не са нужни гръмки слова, на този ден свеждаме глава и мислим за бъдещето на България ”. С тези думи шефът на учебното заведение госпожа Любка Панкова посрещна младите родолюбци.
„ Следвайте стъпките на Апостола, пречупени през нашето съвремие ”, сподели зам.-кметът на Община Петрич Илияна Попова. Веднага по-късно децата изрекоха групово клетвените слова, написани и произнесени от Левски. Монументът на Апостола в двора на СУ „ Васил Левски ” е подаяние от поданици на село Коларово, които живеят в Италия и е дело на статуя Евгени Гоцков. На този монумент децата поставиха и своите цветя през днешния ден. Специално за годишнината от рождението на Левски беше подредена експозиция с творения на възпитаници от учебното заведение, чийто патрон е Апостолът на свободата. Прочетено беше и стихотворение, написано също от възпитаник на СУ „ Васил Левски ” с. Коларово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР