Петра Квитова в последните месеци се намираше в сериозна дупка

...
Петра Квитова в последните месеци се намираше в сериозна дупка
Коментари Харесай

Край на над едногодишното чакане: Петра Квитова е отново шампионка в WTA Тура!

Петра Квитова в последните месеци се намираше в сериозна дупка от старта на клей сезона, като по време на конкуренциите на алено записа едвам една победа от пет мача и разумно записва спад в ранглистата. Чехкинята си взе краткотрайна пауза след края на Ролан Гарос и се завърна на корта за началото на обичаната си тревна настилка с шампионата в Бирмингам, отпадайки злополучно в първия кръг. Бившата номер 2 взе решение да се включи и на тазседмичната конкуренция в Ийстбърн, която се явява последна подготовка преди започващия в понеделник Уимбълдън, където точно левичарката по-рано в кариерата си двукратно се поздрави с купата.

Кампанията на чехкинята в британския град се разви повече от сполучливо, като тя съумя да надгради доста в представянето, показателно за което е, че спря серията от 13 следващи победи на Беатрис Хадад Мая и доближи мача за купата през днешния ден, в който срещна настоящата шампионка Йелена Остапенко. Сблъсъкът сред двете победителки от Шлема от самото си начало ясно личеше, че бива следен от Квитова, която посредством безпогрешната си игра от главната линия караше латвийката да бърка, осигурявайки си удобен задатък на няколко пъти, което се оказа премного на чехкинята, с цел да детронира шампионката, вдигайки трофея на шампионата в Ийстбърн след 6:3 6:2 във финала.

Бившата втора ракета на света започва повече от обещаващо дуела, като след поредност грешки на съперничката си, стигна до елементарно изкован пробив и поведе безапелационно с 3:0. Квитова продължи след това да оказва сериозен напън при сервис геймовете на Остапенко, като демонстрираше забележително самочувствие в ударите си, което незабавно затвърди лидерската ѝ позиция на корта и тя си обезпечи опция за втори пробив неведнъж, но шампионката се държеше в мача с помощта на отлични сервиси. Чехкинята от своя страна следваше тактическия си проект и необезпокоявано печелеше своите подавания, с цел да може малко над половин час след началото да се приближи на единствено сет от купата.

Втората част не предложи нещо друго от видяното досега, откакто носителката на две трофеи от Шлема за следващ път се възползва от разкрилите ѝ се шансове и оползтвори брейкбола си, с цел да се приближи оптимално до триумфа при сет задатък и 2:1. Последвалото подаване на някогашната номер 2 се оказа повратният миг в мача, откакто Остапенко доближи цели пет благоприятни условия за рибрейк, само че непроменяемо грешеше във значимите точки и пропиля всичките си шансове, което незабавно ѝ повлия душевен и след гейм изпълнен с грешки 14-та в сет съобщи гейма си в актива на претендентката, която усили преднината си до 5:1. Квитова остана все по този начин умерено и безупречна на начален удар, като си обезпечи поредност и мачболи и осъществя втория от тях посредством следващата неточност на латвийката, с цел да завоюва оценката в Ийстбърн, детронирайки шампионката.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР