Петра Квитова нямаше особено убедителен старт на 2023-та година, след

...
Петра Квитова нямаше особено убедителен старт на 2023-та година, след
Коментари Харесай

Макар и на 33: Квитова надви световната №18 и ще играе дебютен 1/2-финал на Слънчевия Дубъл

Петра Квитова нямаше изключително безапелационен старт на 2023-та година, откакто позволи относително ранни провали на всяка от конкуренциите, в които взе присъединяване, преди да подсети за славните дни в кариерата си с представянето си в Индиън Уелс, където доближи четвъртфиналите. Чехкинята обаче през актуалната седмица потвърди, че стореното от нея в Калифорния не е капка в морето и на WTA 1000 шампионата в Маями продължи възхода си, като в хода на днешния ден подчини Екатерина Александрова, с цел да откри място във финалната четворка на надпреварата - 6:4 3:6 6:3. По този метод въпреки и на към този момент преклонната спортна възраст от 33 години, то международната номер 12 ще дебютира в полуфиналната фаза на една от двете съревнования от " Слънчевия Дубъл ", като в опит да доближи мача за купата, ще се изправи против сензацията във Флорида - Сорана Кърстя.

Двукратната шампионка от Уимбълдън взе самодейността на своя страна още през цялото време на дуела, като усвояваше плитките топки на рускинята и ги превръщаше в печеливши удари, с цел да си завоюва пробив задатък. Сервисът на чехкинята също функционираше на нужното ниво и тя нито за момент не сложи водачеството си под въпрос, като записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част обаче рускинята съумя да откри противопоставяне против играта на левичарката и все по-често можехме да я забележим като краен победител при размените от дъното на корта. Повишената експанзия, подбудена от желанието за бърза развръзка в разиграванията, в представянето на международната номер 18 беше основополагаща за мощните ѝ минути в срещата, които тя употребява, с цел да реализира брейк, донесъл изравняването на резултата в обособените сетове.

Решителната трета част пък ни предложи паритет в съотношението на силите, като всяка от двете представителки на топ 20 залагаше на главните оръжия в арсенала си и подаванията се трупаха скоростно в активите на сервиращите. В това русло бяхме отведени до седмия гейм, когато Квитова загуби от конституцията си и беше напът посредством серия от грешки да се самоубие самобитно, само че стремително подвигна оборотите във значимите моменти и отрази брейкбол, който я въодушеви за това да осъществя пробив в идните минути и тя съумя да се поздрави с успеха, пристигнала за малко над два часа на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР