Петра Квитова и Винъс Уилямс изиграха може би най-добрият мач

...
Петра Квитова и Винъс Уилямс изиграха може би най-добрият мач
Коментари Харесай

Квитова надигра Винъс в драматичен двубой

Петра Квитова и Винъс Уилямс изиграха може би най-хубавият мач от началото на австралийското тенис лято. В последна сметка след час и 57 минути игра на „ Margaret Court Arena “ Квитова, четвърта в схемата на Yarra Valley Classic, измъкна успеха против 40-годишната американка след 7-6(6), 7-5.

7-кратната шампионка от Големия шлем за следващ път показва, че възрастта при нея няма значение и продължава да бъде измежду най-хубавите, с което накара и чехкинята да покаже максимума на опциите си, с цел да стигне до триумфа и мястото в трети кръг, където ще срещне №14 в схемата Надя Подороска, победила с 6-3, 6-4 Грет Минен.

До този миг Квитова и Уилямс имаха 8 мача между тях като три от тях бяха извоювани от Винъс. В днешния мач от вечерната сесия международната №80 бе тази, която проби първа за 3-1, само че чехкинята реагира с рибрейк, а по-късно осъществя четвъртия си сетбол в тайбрека.

Втората част вървеше доста добре за Квитова, която поведе с 4-1 след пробив в петия гейм. Уилямс обаче не бе подготвена да се съобщи и вместо това върна пробива за 3-4, след което даже пропусна брейкбол при 4-4. Все отново до нов тайбрек не се стигна, защото при 6-5 чехкинята осъществя втория си мачбол на сервис на съперничката.

Така Квитова продължава напред, а Уилямс ще концентрира подготовката си върху Australian Open, където е двукратна финалистка с 14 години сред двата финала – през 2003 и 2017. С триумфа си над Аранча Рус в първия кръг американката усили серията си от години с победи на равнище WTA на невероятните 28. Първият триумф е от 1994 година, когато за съпоставяне Квитова е на 4 години.
TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР