Петнайсетото Национално животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни,

Петнайсетото Национално животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни, ...

Националното животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни.


Петнайсетото Национално животновъдно изложение край Сливен представя над 600 животни, съобщиха организаторите от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерство на земеделието, храните и горите.

Изложението под надслов "Среща на елита" ще се състои в изложбения център край Сливенски минерални бани на 11 и 12 октомври. За поредна година на едно място ще се съберат селекционери и собственици на видове и породи животни, отглеждани на територията на България. Най-многобройни ще бъдат животните, представящи овцевъдството и козевъдството - 430 от общо 39 породи. Говедовъдството ще бъде представено със 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Ще бъдат показани още коне, кучета, зайци и птици.

През първия ден от изложението - 11 октомври са предвидени демонстрация на кучета и посещение на изложбения център от ученици. На 12 октомври - събота от 10.30 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие официално събитието, в програмата са включени демонстрации на животни, дефилиране на конна полиция и фолклорни изпълнения. Ще се извърши награждаване на победители в конкурс за рисунка, конкурс за майстор-месар и др.

По време на изложението ще бъде организиран голям фермерски пазар.

Източник: novini.bg