Петнайсет нови тролейбуса ще бъдат част от градския транспорт на

...
Петнайсет нови тролейбуса ще бъдат част от градския транспорт на
Коментари Харесай

Пускат нови тролейбуси през лятото в Русе

Петнайсет нови тролейбуса ще бъдат част от градския превоз на Русе. Договорът за доставката им към този момент е подписан с чешкия производител. Стойността им е към 15 млн. лв.. Сумата за тях е част от огромен европроект, изпълняван от общината, чиято обща стойност е 46 770 000 лв., заяви за Българска телеграфна агенция Ивайло Кадишев - шеф на общинската дирекция " Международни политики, икономически действия и разбори " в крайдунавския град.

Според кмета на Русе Пенчо Милков новите тролейбуси ще подобрят градския превоз, ще разрешат и спестяването на средства.

Очаква се първите возила да бъдат доставени през лятото . Те ще се движат напълно с електрическа енергия и подсигуряват нулеви нездравословни излъчвания. Отоплението и климатизацията им също са напълно електрически захранени.

Тролейбусите SOR TNS 12 са с потенциал от 86 пасажери - 33-ма седящи и 53-ма правостоящи. Тези транспортни средства са от ново потомство, като е даден приоритет на обезпечаването на налична среда за пасажери с понижена пъргавина и за майки с колички. Тролейбусите са нископодови, като на междинната врата има платформа за колички, а при положение на потребност - цялата машина може да се наклони надясно.

Гаранционният период на всеки от новите тролейбуси е 10 години.

Доставката на 15-те возила е в осъществяване на план " Подобряване качеството на атмосферния въздух посредством закупуване и доставка на електрически транспортни средства за шосеен транспорт- електробуси и тролейбуси за Община Русе ". Той е финансиран по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР