Петнадесет души са починали от коронавируса в китайската провинция Хубей,

...
Петнадесет души са починали от коронавируса в китайската провинция Хубей,
Коментари Харесай

Коронавирусът плъзна в половин свят, броят на жертвите се увеличава

Петнадесет души са умряли от ковид в китайската провинция Хубей, съобщи Франс прес. Агенцията се базира на известие от през днешния ден на китайските управляващи. Така общият брой на умрелите от вируса е към този момент 41 души.

Китайските управляващи започнаха огромна интервенция по слагане на 13 града в Хубей с над 40 млн. души под карантина, с цел да попречат на разпространяването на вируса. По последни данни броят на инфектираните с вируса е 1287 души, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на китайската Национална комисия по опазването на здравето.

450 лекари от китайската войска дойдоха късно нощес със аероплан в град Ухан. Част от тях са с опит в битката с еболата и Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС).

Почти всички жертви на новия вирус са в Ухан, провинция Хубей. Вирусът се популяризира в други азиатски страни, Франция и Съединените щати.

Франция удостовери три случая. Двама от инфектираните са в болница в Париж, а третият - в Бордо, Югозападна Франция.

Френската министърка на опазването на здравето Анес Бюзен съобщи през вчерашния ден на конференция, че управляващите удостоверяват два случая на ковид във Франция. В настрана изказване министерството на опазването на здравето заяви за трети случай. Третият инфектиран е родственик на един от първите двама болни от вируса.

По-рано благотворителната организация СОС Медсан съобщи, че е полагала медицински грижи за един от инфектираните - пациент от китайски генезис, който е показал признаците на треската и който е декларирал, че е бил в контакт с хора от Ухан.

Бюзен съобщи, че 48-годишният мъж се е завърнал във Франция преди два дни след пътешестване в Китай, което е включвало и посещаване на Ухан. Пациентът е изолиран, с цел да няма контакт с външния свят. Той е в положително положение, съобщи министърката.

През последните часове Австралия и Малайзия също оповестиха случаи на ковид. В Малайзия са 3. Заразените са родственици на 66-годишен мъж, за който сингапурските здравни управляващи са удостоверили, че е болен от вируса.

В Австралия инфектираният към този момент е един. Той е към 50-годишен китайски жител, дошъл в австралийския щат Виктория от китайския град Гуанчжоу на 19 януари, съобщи министърката на опазването на здравето на Виктория Джени Микакос.

" Важно е да се означи, че няма причина за суматоха измежду обществеността. Пациентът е изолиран и за него се поставят медицински грижи ", посочи Микакос.

Пациентът е в устойчиво и не изключително съществено положение, съобщи Анджи Боун, представителка на здравните управляващи на Виктория.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР