Петкратният световен шампион по футбол Бразилия трябва да се възползва

...
Петкратният световен шампион по футбол Бразилия трябва да се възползва
Коментари Харесай

Тиаго Силва: Бразилия трябва да се възползва от силната форма на Неймар

Петкратният международен първенец по футбол Бразилия би трябвало да се възползва от това, че Неймар е в „ най-хубавата си форма “ на Световното състезание в Катар, съобщи капитанът на отбора Тиаго Силва.

Неймар дойде на шампионата във висша форма. Той е изработил 26 гола за Пари Сен Жермен този сезон, за който самичък означи 15 попадения и даде още 11 асистенции. Той има 75 гола за националния тим и са му нужни единствено още три, с цел да изпревари Пеле и да стане голмайстор номер 1 на Бразилия за всички времена.

Преди четири години на Мондиала в Русия „ Селесао “ загуби от Белгия на четвъртфиналите.

„ Неймар е в добра форма за това съревнование. Сега, без травми или терзания, виждаме един по-добър Неймар. Най-хубавото е, че е непретенциозен. Мисля, че би трябвало да се възползваме от тази форма на Неймар “, сподели Тиаго Силва на конференция в Доха преди днешния мач против Сърбия.

Бразилия завоюва последната си купа преди 20 години, а Силва беше капитан на отбора и през 2018-а година.

„ Победата от 2002-а година е огромно ентусиазъм за всички нас. Имаме фотоси на всички международни шампионати, които сме спечелили, и това е източник на ентусиазъм и мотивация, с цел да можем да продължим да творим история. Знаем, че зависи от нас. Знам, че тези, които можеха да вдигнат Световната купа в предишното, са имали красиви истории. Това ме кара да се стимулирам още повече да нося националната фланелка “, добави той.

„ Аз съм спокоен, вярвам на всички играчи в отбора. Мисля, че изживявам най-хубавите моменти от кариерата си “, разяснява още Тиаго Силва.

Селекционерът на Бразилия Тите прикани за „ почитание “, в случай че играчите му честват головете на Световното състезание с танци. Нападателят Рафиня разкри по-рано тази седмица, че тимът е подготвил танци „ до 10-ия гол “ преди дебюта на Бразилия против Сърбия в четвъртък на Мондиала в Катар. Друг нападател Винисиус беше подложен на критика в Испания, че танцува след головете си за Реал Мадрид този сезон.

„ Това не е насмешка с никого - никога. Това е част от нашия темперамент и го вършим естествено, където и да се намираме. Точно както почитаме всички други култури, както почитаме арабската просвета, културата на други страни, апелирам, уважавайте и нашата “, прикани Тите, представен от АП.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР