Петкратният победител в Обиколката на България по колоездене Ивайло Габровски

...
Петкратният победител в Обиколката на България по колоездене Ивайло Габровски
Коментари Харесай

Обиколката на България пред провал?

 Стартира интернационалната колоездачна обиколка на България (снимки)
Петкратният победител в Обиколката на България по колоездене Ивайло Габровски сигнализира, че обичайна конкуренция няма да се състои през този сезон по финансови аргументи.

Габровски, който е измежду водачите на опозицията против управлението на Българския колоездачен съюз (БКС), счита, че в организацията липсва всевъзможен запас - и човешки, и финансов, поради което прикани към оставки и насрочване на ново Общо заседание на съюза.

" Много ме боли и ми е мъчително за провалената Обиколка на България. През последните две години в Българския колоездачен съюз стават доста неприятни неща. Все още спечелилите в последните две Обиколки не са получили своите награди, става въпрос и за български, и за задгранични състезатели. Няма никаква отчетност на финансовите средства.

Материално виновното лице е президентът на БКС Евгени Димитров, само че той не дава никаква информация за парите, които минават през съюза. БКС няма даже средства за образуване на републиканско състезание на писта в Пловдив, та камо ли на интернационална колоездачна обиколка.

Тревожи ме доста положението на столичния Колодрум, където не е забит един гвоздей през последните години, а трибуната за аудитория е нарязана за скрап. Като цяло безхаберието на президента и на Управителния съвет е голямо и при тях надвиват персоналните ползи.
Мисля, даже съм уверен, че през тази година няма да се организира Обиколката на България и това ще бъде в доста сериозен ущърб за имиджа на българското колоездене като цяло.

Вече има подписка за ново Общо заседание и избор на ново управление на БКС. Апелирам за незабавна оставка на целия Управителен съвет, отпред с президента Евгени Димитров и вицепрезидента Тодор Колев. Уставът разрешава да се инициира ново Общо заседание още до края на тази година и да се избере ново управление ", съобщи Габровски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР