Петков щял да набляга на позитивите в отношенията Кирил Петков

...
Петков щял да набляга на позитивите в отношенията Кирил Петков
Коментари Харесай

Външният министър, а не премиерът на РСМ посрещна Петков на летището в Скопие

Петков щял да натъртва на позитивите в връзките
Кирил Петков дойде в Скопие, оповестиха от държавната пресслужба. На летището българският министър председател е бил посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи. Официалната гала по посрещането на българския министър председател ще се организира в Министерския съвет на Република Северна Македония, където Петков ще се срещне с новия министър-председател на страната Димитър Ковачевски.

Посещението на Петков в Република Северна Македония е явен знак за решимостта на българското държавно управление да стартира нов разговор със Скопие и да бъдат обрисувани идващите стъпки, които двете страни да подхващат за решение на отворените двустранни въпроси. Едно от първите обществено декларирани планове на Петков като министър-председател бе точно да се срещне с новия министър председател на Република Северна Македония незабавно след встъпването му в служба, с цел да бъдат конкретизирани работните групи и да се основат условия за тяхната дейна работа през идващите месеци, напомнят ни от държавното управление.

И допълват - Кирил Петков дойде в Скопие, воден от разбирането, че политиката следва да служи на жителите и посредством нея да се намират пътища за решение на отворените въпроси. Министър-председателят към този момент неведнъж акцентира в свои обществени изяви, че е от огромно значение реториката по тематиката да бъде обърната, като се акцентира върху позитивите от добросъседството и непосредствените изгоди за жителите на Република България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното съдействие.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР