Петиция за отмяна на Олимпийските игри в Токио с повече

...
Петиция за отмяна на Олимпийските игри в Токио с повече
Коментари Харесай

Стотици хиляди японци настояват за отмяна на Олимпиадата в Токио

Петиция за анулация на Олимпийските игри в Токио с повече от 351 000 подписа беше подадена през днешния ден до губернатора на града, като уредникът ѝ приканва управляващите да " дават приоритет на живота ", оповестява " Франс прес ".

Онлайн петицията, озаглавена " Отменете Олимпийските игри в Токио, с цел да защитим живота си ", беше стартирана по-рано този месец от Кенджи Уцуномия, юрист и някогашен претендент за губернатор на Токио.

Тя събра подписи по-бързо от всяка друга петиция на платформата Change.org в Япония, което по думите на Уцуномия " отразява публичното мнение " по въпроса.

Социологическите допитвания непрекъснато демонстрират, че множеството японци се опълчват на провеждането на Игрите тази година, като избират или още едно отсрочване, или анулация поради пандемията от ковид.

" Смятам, че Олимпийските игри този път са свързани с това дали даваме приоритет на живота или на гала и събитие, наречено Олимпийски игри ", разяснява Уцуномия пред кореспонденти.

Той прикани губернатора на Токио Юрико Койке да изиска от Международния олимпийски комитет (МОК) да анулира игрите.

" МОК си резервира правото да вземе решение дали да се анулира, само че Токио, като град хазаин, би трябвало да упорства МОК да анулира ", посочи още той.

Петицията е изпратена също до МОК и Международния параолимпийски комитет, както и до локалните уредници и националното държавно управление.

Тя беше предадена, до момента в който Япония се бори с четвърта вълна на епидемията от ковид, като в Токио и пет други префектури е оповестено изключително състояние.

По-късно през днешния ден мярката се чака да бъде разширена до други три района, в това число северния Хокайдо, където ще се организира олимпийският маратон, с цел да се избегнат летните жеги в Токио.

Уцуномия предизвести, че " провеждането на Олимпиадата при тези условия значи, че за игрите би трябвало да се отделят скъпи медицински запаси ".

В четвъртък лекарски съюз предизвести, че е " невероятно " да се проведат игрите безвредно по време на пандемията, само че уредниците настояват, че противодействията против вируса ще запазят спортистите и японската общност в сигурност.

Уцуномия съобщи, че петицията ще продължи да събира подписи " до оповестяването на анулацията " и подцени опасенията по отношение на разноските за анулацията на голямото събитие.

" Животът на хората е по-голям от парите ", акцентира той.

През последните дни уредниците организираха поредност от сполучливи тестови събития, в това число с интернационалните спортисти, което съгласно тях демонстрира, че техните протоколи ще работят.

Но опозицията не демонстрира признаци на понижаване и през последните дни няколко топ японски спортни звезди показаха опасения, в това число шампионката по тенис Наоми Осака и спечелилият в Мастърса Хидеки Мацуяма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР