Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с

...
Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с
Коментари Харесай

Автобусът с български туристи в Египет катастрофирал заради висока скорост

Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с рейс в Египет през вчерашния ден, се намират в частна болница. Пострадалите имат фрактури и порезни рани.

Днес следва те да бъдат изследвани и да има се създадат фотоси със скенер, с цел да се откри положението им и да им се назначи лекуване. Може да се наложи и оперативно лекуване. Това осведоми българският консул Евгени Паралингов, който бе изпратен неотложно на място от външния министър Екатерина Захариева.

В болничното заведение с ранените българи има и представител на българската и египетската туристически компании. Стана ясно и че всичките проучвания, интервенции и грижи в здравните заведения ще се поемат от застраховките на пасажерите.

От общо 20 души, които бяха ранени при случая, 12 са с по-леки рани - ожулвания, охлузвания, синини, леки порезни рани. Техните пострадвания са обработени и са изявили предпочитание да продължат туристическата си стратегия. Други трима от по-леко потърпевшите са поискали да останат и да изчакат връщането на групата на 24 март в хотела в град Хургада, в който ще бъде настанен и консулът.

Пътешествието на българите в Египет свършва в събота - 24 март. Сънародниците ни са на криуз по река Нил.

Външно продължава да следи случая от близо. Служителите на посолството ни в Кайро ще оказват цялостно подпомагане на потърпевшите наши сънародници в границите на своите пълномощия. Министерството на туризма също следи случая.

Все още няма дефинитивна версия за злополуката, обявиха пред bTV от българската туристическа компания, която е провела почивката на сънародниците ни в Египет.

Предполага се, че случаят е станал поради несъобразена скорост на рейса.
Автобусът е влезнал с висока скорост, излязъл е от пътя и се е обърнал.

Стана ясно още, че рейсът е на египетски компания транспортьор, една от най-големите и одобрени такива компании в екзотичната страна. Водачът на автобуса е египетски жител.

За момента групата продължава екскурзията. 6 души остават в Хургада. Там ще минат обзор и ще се придвижат до България, когато бъдат изписани.
Всички имат медицински застраховки. Всичко здравни разноски се поемат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР